Obavijesti

Sport

Komentari 73

Hajdukovac Sigur odbio je 'vatrene', igrat će za Kanadu!

Hajdukovac Sigur odbio je 'vatrene', igrat će za Kanadu!

Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao, rekao je Sigur

VIDEO

Osvanuo je u prvoj momčadi Hajduka praktički preko noći i vrlo brzo pokazao da se radi o nebrušenom dijamantu. Niko Sigur (20) prije godinu dana očarao je navijače 'bilih' pa i čelnike HNS-a koji su ga uspjeli privući pod hrvatski stijeg. Rodio se u Kanadi i tamo odrastao, porijeklom je Hrvat i ima dvostruko državljanstvo pa nije bilo problema oko promjene sportskog državljanstva. Prije godinu dana izabrao je hrvatsku reprezentaciju.

Pokretanje videa...

Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Hajduka i Varaždina 00:26

Bio je redoviti član U-21 reprezentacije i nastupao je na Europskom prvenstvu, skupio je devet nastupa. Kod izbornika Zlatka Dalića nekoliko puta dobio je pretpoziv i trebao je biti budućnost hrvatske reprezentacije. Posebno mu je u korist išla polivalentnost, mogućnost da pokrije pozicije desnog beka, gdje su 'vatreni' posebo kritični i u veznom redu. No, nešto se promijenilo u godinu dana. Sigur je odlučio ubuduće nastupati za kanadsku reprezentaciju. 

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha - izjavio je Niko Kristian Sigur, piše HNS.

Sa Sigurom su o ovoj odluci razgovarali tehnički direktor Stipe Pletikosa te izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić.

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju i poštujemo što je na vrijeme priznao i sebi i nama da želi predstavljati Kanadu u kojoj je odrastao. Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere - rekao je tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa.

Hajduk i Dinamo sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Hrvatska je ostala bez velikog potencijala i igrača koji bi jednog dana bio član 'vatrenih'. Posebno je zabrinjavajuće što je izbornik sada ostao i bez jednog od rješenja na poziciji desnog beka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 73

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone