Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hajdukovac Sigur odabrao je Kanadu ispred Hrvatske: 'Velika je čast nositi javorov list...'

Hajdukovac Sigur odabrao je Kanadu ispred Hrvatske: 'Velika je čast nositi javorov list...'

Sigur se rodio u Kanadi iz koje je prije dvije godine došao u Sloveniju pa potom u Hajduk. Zapikirao ga je HNS i nastupao je za U-21 selekciju, no prije nekoliko tjedana odlučio je igrati za Kanadu

VIDEO

Niko Sigur (20) je donedavno bio u uskom krugu kandidata za poziv u hrvatsku reprezentaciju. Zlatko Dalić računao je na njega za budućnost, čak ga i stavio na pretpoziv za Europsko prvenstvo, ali poziv nikada nije dobio. Prije nekoliko tjedana igrač Hajduka objavio je kako će ubuduće igrati za kanadsku reprezentaciju.

Pokretanje videa...

Igrači s navijače na kraju utakmice 00:51

Sigur se rodio u Kanadi iz koje je prije dvije godine došao u Sloveniju pa potom u Hajduk. Vrlo brzo pokazao je veliki potencijal koji se krije u njemu i mogućnost igranja na različitim pozicijama pa ga je HNS zapikirao i uspio privući pod hrvatski stijeg. Odigrao je devet utakmica za U-21 selekciju i kada se činilo da će uskoro među 'vatrene', Kanađani su ga uspjeli vratiti nazad. Samo nekoliko dana kasnije završio je i na popisu izbornika Jessea Marscha pa se ovih dana zaputio na prvo reprezentativno okupljanje. 

- Čast je nositi javorov list - napisao je Sigur u opisu fotografije s treninga kanadske reprezentacije.

Izbornik Dalić žali zbog odluke igrača Hajduka, ali rekao je da neće nikoga tjerati da igra za Hrvatsku. A Sigur se ovim riječima oprostio od 'vatrenih'.

Split: Hajduk i Adidas održali modno događanje povodom početka suradnje

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha. 

Hrvatska je tako ostala bez velikog talenta koji će ubuduće uveseljavati kanadski narod. Njegova era u kanadskoj reprezentaciji je počela, a od svega toga profitirat će i Hajduk jer će mu cijena samo rasti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone