Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hajdukov trener otvoreno: Bio je to krah, katastrofično! Rano smo upali u euforiju, svi u klubu

Hajdukov trener otvoreno: Bio je to krah, katastrofično! Rano smo upali u euforiju, svi u klubu
7

Ivanković je dodao: 'Krenuli smo s nikad mlađom momčadi i s igračima iz akademije, koji su donijeli energiju. Imali smo malo sreće kod prva dva gola i to je usmjerilo utakmicu'. Čabraja se šali: 'Mogu biti zadovoljan, zabili smo pet golova'

VIDEO

Hajduk je pobjedom 5-2 kod Lokomotive završio sezonu, a Jure Ivanković svoju kratkotrajnu epizodu na klupi splitske momčadi. "Bili" su razočaravajuće završili još jednu sezonu, na trećem mjestu, daleko od Dinama i Rijeke, i bez trofeja. Na oproštaju od poljudske klupe Ivanković je rekao:

Pokretanje videa...

Sažetak utakmice Lokomotiva-Hajduk 01:49

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Dobro smo otvorili utakmicu, imali energiju, stav, od početka smo bili pravi, 'unutra', svi igrači. Krenuli smo s nikad mlađom momčadi ove sezone i s igračima iz akademije, koji su donijeli energiju. Imali smo malo sreće kod prva dva gola i to je usmjerilo utakmicu, odmah na početku nastavka zabili smo treći i četvrti pa smo se opustili i bilo je nekih pogrešnih pasova, lošijih odluka pa je Lokomotiva zabila dva gola, pri čemu je drugi bio posebno lijep. Poslije smo pogodili još jedan gol i gredu te sam jako zadovoljan. Malo radosti za kraj sezone.

Potom je ocijenio turbulentnu sezonu:

Lokomotiva i Hajduk sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a

- Imali smo uspona i padova od početka sezone i od našeg dolaska. U jednom razdoblju bio je to rezultatski krah, izgledalo je dosta katastrofično, a u posljednjih nekoliko utakmica smo se stabilizirali i dali priliku mladima te smo dostojanstveno završili sezonu.

A što vas je koštalo ispuštanja trofeja?

- Igra pod pritiskom. Rano smo upali u euforiju, navijači, svi u klubu, igrači, pa smo s rezultatskim imperativom ulazili u svaku utakmicu, što nas je sputavalo.

Lokomotiva i Hajduk sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a

Silvijo Čabraja i nakon tako završene sezone šalio se:

- Nismo bili na razini, igrali smo na 60-70 posto mogućnosti. Očigledno se nismo posložili u glavi nakon remija s Rudešom i bila je to jednosmjerna utakmica. Mogu biti zadovoljan, zabili smo pet golova! Šalim se... - aludirao je na to da je Hajduk tri pogotka postigao nakon što se lopta u mrežu odbila od igrača lokosa.

- Dvije loše reakcije naših obrambenih igrača, uđu mlitavo u blok, dva gola, Mersinaj ne zabije šansu, rano primimo još dva u drugom dijelu i to je to.

Lokomotiva i Hajduk sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a

Ocjena sezone?

- Peti smo pa onda valjda pet! Šalim se. Ostaje žal jer smo se do zadnja dva kola borili za Europu. Ali i da smo dobili Rudeš i Hajduk, ne bismo imali šanse jer je Osijek pobijedio u zadnja dva kola. Borba za Europu prelomila se u Osijeku, gdje smo bili baš loši. To je bio lom, da smo tamo izvukli bod, sve bi bilo drugačije. Igračima nemam što zamjeriti, sezona je bila duga, naporna, vidi se na nekima zamor, ozljede. Kalaica, recimo, nije dva mjeseca trenirao, Krivak dva-tri mjeseca...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne