Hajduk ne pušta Pukštasa na Olimpijske igre! Ostaje u Splitu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 11

Hajduk ne pušta Pukštasa na Olimpijske igre! Ostaje u Splitu

Hajduk ne pušta Pukštasa na Olimpijske igre! Ostaje u Splitu

Mladi Amerikanac je itekako potreban Hajduku za akcije u Konferencijskoj ligi, no u pozadini se krije dublja priča. Gotovo sigurno je da će Splićani ovoga ljeta prodati Rokasa Pukštasa i ne treba im nenadana ozljeda

VIDEO

Njegov odlazak u Pariz je ionako bio pod upitnikom jer američka U-23 reprezentacija može prijaviti tek 18 igrača od njih 25 koliko ih je stiglo na okupljanje početkom lipnja. No, Rokas Pukštas (19) na koncu neće na Olimpijske igre kako god premda je bio dio odabranog društva "25". Razlog leži u činjenici da ga novi trener Splićana Gennaro Gattuso pošto-poto želi u momčadi i prijeko potreban mu je za kvalifikacije Konferencijske lige.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trening Hajduka 00:36

Stoga je Gattuso u dogovoru s čelništvom kluba spustio rampu i odlučio da Pukštas ne može na Olimpijske igre ako i dobije poziv izbornika Marka Mitrovića, piše Slobodna Dalmacija.

Jako bitan za Konferencijsku ligu

Pukštas je jedan od najboljih i najvrjednijih igrača Hajduka. Kao takav, važan je član udarne momčadi i bitan faktor u nadolazećim kvalifikacijama za plasman u Konferencijsku ligu.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

U drugom pretkolu Hajduk je kao jednog od nositelja ždrijeb spojio s Torshavnom s Farskih Otoka. Prvi susret igra se na Poljudu 25. srpnja, a uzvrat sedam dana kasnije na Farskim Otocima, gdje je Hajduk igrao i 2002. godine i pobijedio Gi Gotu u dva susreta s ukupno 11-0.

Hajduk ga želi prodati

No, u pozadini cijele priče je i činjenica da je Pukštas Hajdukov najvrjedniji eksponat i da će ovoga ljeta gotovo sigurno napustiti Poljud. Za talentiranog 19-godišnjaka se interesira nekoliko klubova iz Bundeslige, spominjali su se i klubovi iz Premier lige, a kako je odnedavno pod ingerencijom nogometnog agenta Andyja Bare, nema sumnje kako ga čeka unosan transfer u budućnosti. Pitanje je samo koja će biti konačna adresa.

U takvim okolnostima jasno je da će Hajduk pokušati izvući maksimum, što bolje uvjete za svojeg veznjaka. Splićani Pukštasa ne planiraju prodati prije kraja kvalifikacijskog ciklusa, kao što je i Dinamo činio proteklih sezona sa svojim najboljim igračima.

Kada se sve stvari podvuku, bilo kakva Pukštasova ozljeda ozbiljno bi poremetila Hajdukove planove. A odlazak na Olimpijske igre, ako bi do njega uopće došlo, rizičan je pothvat sam po sebi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

UŽIVO Transferi: Josip Mišić na meti PAOK-a, Olić pozvao bivšeg 'vatrenog' za pomoćnika u U-21
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Josip Mišić na meti PAOK-a, Olić pozvao bivšeg 'vatrenog' za pomoćnika u U-21

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Hrvatska - Dominikanska Republika 80-77: Kakva drama! Protiv Grčke borimo se za Pariz
KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska - Dominikanska Republika 80-77: Kakva drama! Protiv Grčke borimo se za Pariz

Hrvatska će igrati u finalu! U teškoj i dramatičnoj utakmici košarkaši su izborili dvoboj s Grčkom u nedjelju od 20 sati. Maestralni Zubac imao je 25 koševa (šut 10-10) i devet skokova