Obavijesti

Sport

Komentari 238

Hajduk - Gorica 2-1: Pobjednički oproštaj Splićana od Poljuda, vratio se ljubimac navijača

Hajduk - Gorica 2-1: Pobjednički oproštaj Splićana od Poljuda, vratio se ljubimac navijača
7

Hajduk je u zadnjoj utakmici ove sezone na Poljudu preokreom svladao Goricu. Ivan Perišić prvi je puta bio kapetan, Luka Jurak dobio pljesak Poljuda, a povratničke minute dobio je Dario Melnjak

Nakon preokreta su nogometaši Hajduka na Poljudu svladali Goricu 2-1 (1-1) u 35. kola HNL-a.

Poveli su Velikogoričani golom Gabrijela Rukavine u 23. minuti. Sedam minuta kasnije Hajduk je izjednačio, a strijelac je bio Aleksandar Trajkovski. Hajduk je do preokreta došao u 64. minuti, a gol za 2-1 Splićana dao je Rokas Pukštas.

Hajduk je treći na ljestvici te je prekinuo niz od dvije ligaške utakmice bez pobjede. Gorica je ostala osma, a izgubila je petu prvenstvenu utakmicu u posljednjih šest nastupa.

Split: Utakmica HNK Hajduk - HNK Gorica u 35. kolu Prve HNL

Bila je ovo prva utakmica na Poljudu u kojoj je od prve minute za Hajduk zaigrao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je igrao do 70. minute te bio kapetan. U toj minuti za Splićane je zaigrao Dario Melnjak kojeg zbog teške ozljede nije bilo gotovo cijele sezone.

Prvu lijepu akciju Splićani su kreirali već u petoj minuti kada je, nakon svega, pucao Brekalo, ali gostujuća obrana je blokirala taj pokušaj. U uvodnom dijelu susreta najraspoloženiji je bio upravo Brekalo koji je imao još dva naleta prije nego su gosti iz Velike Gorice poveli.

U 23. minuti prizemnim udarcem domaću mrežu je zatresao Rukavina, inače igrač Dinama na posudbi u Gorici. Hajduku nije dugo trebalo kako bi izjednačio pa je samo sedam minuta kasnije, na povratnu loptu, dobro reagirao Trajkovski i pogodio za 1-1.

Split: Utakmica HNK Hajduk - HNK Gorica u 35. kolu Prve HNL

Dotad se igralo dosta živahno na Poljudu, a nakon izjednačujućeg pogotka ritam se prilično smirio i bez prave šanse se dočekao kraj prvog dijela. U nastavku susreta ništa se posebno na Poljudu nije događalo do 64. minute kada je Hajduk preokrenuo rezultat.

Iz okreta je pucao Pukštas, a lopta se odbila od Štigleca i prevarila gostujućeg vratara Radoševića za 2-1 domaćina. Upravo je Pukštas bio najbolji igrač Hajduka u nastavku. Imao je mladi igrač domaćina još jedan dobar udarac u 80. minuti, ali rezultat se tada nije mijenjao. U nadoknadi je šansu za goste imao Blummel, no Hajduk je sačuvao vodstvo i tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
35. KOLO HNL-A 17:00 , POLJUD, SPLIT
Hajduk
Trajkovski 30', Pukštas 64'
2 : 1
Gorica
Rukavina 23'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice na Poljudu, od kojega se Hajduk oprostio pobjedom.

90+1'

Blummel u prilici, Buljan hvata.

90'

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

89'

Matavžev pokušaj s 18 metara otišao je iznad gola.

87'

Žuti karton za Matkovića koji je zaustavio prodor Moufija. 

Komentari 238