Obavijesti

Sport

Komentari 67

Grci objavili detalje: Policija je na mjestu ubojstva pronašla letvu s čavlima i krvave noževe

Grci objavili detalje: Policija je na mjestu ubojstva pronašla letvu s čavlima i krvave noževe

Grčka policija je cijeli dan znala da se u njihovom glavnom gradu nalaze navijači Dinama, ali svejedno su napravili veliki propust. Uočili su njihove automobile oko 22 sata, samo sat vremena prije tragične pogibije Michalisa Katsourisa, ali su se navijači razdvojili i pobjegli policijskoj patroli

VIDEO

Umjesto da Europa priča o sjajnim potezima Brune Petkovića i fantastičnom Luki Ivanušecu koji igra u formi života, navijači Dinama potrudili su se da oni budu na naslovnicama europskih medija. Unatoč izričitoj zabrani dolaska na utakmicu, oko 200-tinjak Bad Blue Boysa u ponedjeljak je došlo u Grčku gdje je dio njih sudjelovao u masovnoj tučnjavi s navijačima AEK-a. Osmero ljudi je ozlijeđeno, a nažalost, preminuo je navijač grčke momčadi Michalis Katsouris. 

 

Pokretanje videa...

Uhićeni Boysi skrivali lica dok su ih dovodili na sud u Ateni: 'Magarci, kreteni' vikali su im 00:35

Uefa je odgodila utakmica za sljedeći tjedan, kada će se odigrati oba susreta, a čelnici AEK-a zagovaraju izbacivanje Dinama iz Europe. No, glavni krivac za nerede je grčka policija koja je dopustila da u državne granice uđu Bad Blue Boysi, iako su dva dana ranije bili upućeni u njihove namjere od strane hrvatske policije.

Atena: Građani se opraštaju od navijača AEK-a koji je preminuo u navijačkom sukobu

Grčki mediji objavili su kako je tekao sukob u Ateni. Policija je po dolasku pred grčku metropolu pratila automobile s hrvatskim registracijskim oznakama, no uspjeli su im pobjeći. 

- U jutarnjim satima 8.7.2023., telefonom smo obaviješteni da je preko Crne Gore u Albaniju ušlo cca 25-30 automobila s hrvatskim državljanima, vjerojatno navijačima zagrebačkog Dinama, dok nam je u podne dojavljeno da su neka vozila, vjerojatno s hrvatskim navijačima, ušli u državu. Pokušalo se telefonskim putem utvrditi eventualni ulazak navedenih u našu državu, a zatim su informacije uredno proslijeđene svim nadležnim službama - piše u priopćenju grčke policije koje prenose grčki mediji.

Grčka policija je cijeli dan znala da se u njihovom glavnom gradu nalaze navijači Dinama, ali svejedno su napravili veliki propust. Nisu reagirali na vrijeme. Uočili su njihove automobile oko 22 sata, samo sat vremena prije tragične pogibije Michalisa Katsourisa, ali su se navijači razdvojili i pobjegli policijskoj patroli. 

- Policija je oko 22:55 dobila informaciju da se u Ateni pojavilo nekoliko automobila s hrvatskim tablicima koje su označene kao potencijalno opasne. Navijači su vozila napustili na željezničkom kolodvoru i tamo se počeli okupljati, a ubrzo su s kolodvora stigli i navijači AEK-a - pišu grčki mediji.

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja

Zajedno s navijačima Panathinaikosa, odnosno s grupom "Gate 13", napali su navijače AEK-a u blizini njihovog stadiona. 

- Odmah nakon toga izbio je brutalan sukob. Obje strane su bacale baklje i koristile sve vrste oružja koje su im bile dostupne. Policijske snage su uspjele brzo reagirati i prekinuti sukob te rastjerati većinu navijača, a trojica su odmah uhićena. Nedugo nakon tučnjave policija je uhitila još jednu osobu, od ranije poznatu kao pripadnika navijačke skupine koja podržava grčki Panathinaikos. 

Još nije identificiran ubojica 

Policija je na mjestu tragedije zatekla razbijeno staklo, krvavu odjeću te tragove krvi na asfaltu. Tu je bilo i brojno oružje poput noževa na kojima su bili tragovi krvi, palica te staklenih boca, ali i letva na kojoj su bili zabijeni čavli te željezna cijev. Uhitili su 104 huligana, od čega 97 hrvatska državljanina, a navodno ih je još 30-ak u bijegu diljem Grčke. Neke su uhvatili dok su pokušavali pobjeći brodom, a neke na granici s Albanijom. Još treba utvrditi sve okolnosti i identitet ubojice, a u potrazi su i za nožem s kojim je počinjeno ubojstvo.

Grčka policija napravila je niz propusta. Da su ozbiljno shvatili informacije koje su im poslale crnogorska i hrvatska policija, do tragedije vrlo vjerojatno ne bi došlo. Ovako više ništa neće vratiti jedan mladi život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 67

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka
DOMINANTAN NASTUP

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka

Pred 96 tisuća gledatelja na kultnom Wembleyu, Daniel Dubois naprosto je "razbio" izazivača Anthonyja Joshuu i zasluženo obranio pojas. Podsjetimo, svjetski prvak je u lipnju pobijedio našeg Filipa Hrgovića...