Obavijesti

Sport

Komentari 4

Grad tjera NK Zagreb u stečaj! Tužio ga sudu za 500.000 eura

Grad tjera NK Zagreb u stečaj! Tužio ga sudu za 500.000 eura
6

Grad Zagreb potražuje od kluba 521.076 eura zbog neplaćanja naknade za korištenje popularnog Zagrebella. Grad je otkazao ugovor o zakupu 29. prosinca 2021., ali klub nije predao centar niti je plaćao tržišnu cijenu zakupa

VIDEO

Grad Zagreb podnio je zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja nad Nogometnim klubom Zagreb zbog nešto više od 500.000 eura neplaćene naknade za korištenje Nogometnog centra Zagreb u Veslačkoj ulici.

Pokretanje videa...

Tomašević o preizgrađenosti grada: Najgore je u Blatu i na Laništu, mijenjat ćemo GUP 00:44

Grad Zagreb kao vjerovnik ima tražbinu prema NK Zagreb od 521.076 eura koja se temelji na 475.120 eura glavnice i 45.955 eura kamate, a taj je iznos i utužen krajem 2023. na zagrebačkom Trgovačkom sudu, ističe se u prijedlogu za otvaranje stečaja. 

Dodaje se i kako se tražbina temelji na pravnoj osnovi naknade za korištenje sportskog objekta Nogometni centar Zagreb stečenog bez osnove jer, kako je istaknuto, stečajni dužnik koristi centar, a ne plaća naknadu.

Zagreb: Dražen Medi?, predsjednik NK Zagreb u kampu Zagrebello

Grad Zagreb poziva se i na zaključak i otkazu ugovora o zakupu sportske građevine od 29. prosinca 2021. nakon čega dužnik nije predao centar te je nastala obveza da plaća tržišnu cijenu zakupa.

Visina tražbine temelji se na nalazu i mišljenju stalnog sudskog vještaka, a vjerojatnost tražbine potvrđena je rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu od 13. lipnja kojim je određena i privremena mjera osiguranja novčane tražbine predlagatelja osiguranja.

Luka Klun/Pixsell

U prijedlogu za otvaranje stečaja navodi se i da je NK Zagreb kao dužnik prezadužen, odnosno njegova imovina je manja od postojećih obveza, a što proizlazi iz javno dostupnih dokumenata: bilance za 2022. i 2023 i izvještaja o prihodima i rashodima udruge NK Zagreb za 2022. i 2023. što je potvrdio i stalni sudski vještak u mišljenju od 4. srpnja.

Zagreb je bio prvak 2022. godine

Zagreb se natječe u petoj ligi, a predsjednik kluba Dražen Medić ponavlja da Grad nema osnovu izbaciti NK Zagreb iz kampa u Veslačkoj ulici i godinama vodi pravnu bitku. Ondje je i HNS htio izgraditi svoj kamp, ali povukao se upravo zbog zamršenih imovinsko-pravnih odnosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!
OVO BI ODJEKNULO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!

Perišićeva želja je zaigrati u La Ligi. Nije uspio ostvariti taj angažman ni ovog ljeta, a propala mu je i Serie A. Većina klubova iz lige petice se već ekipirala za novu sezonu i teško mu netko može ponuditi veliku minutažu

Bratići na suprotnim stranama: Igrali su zajedno za 'vatrene', a sad ih prvi put čeka veliki derbi
OBITELJSKE VEZE

Bratići na suprotnim stranama: Igrali su zajedno za 'vatrene', a sad ih prvi put čeka veliki derbi

Plus+ Markov tata i Darijeva mama su brat i sestra, a do sada su dvaput igrali međusobno na utakmicama Splita i Slaven Belupa. Svatko ima po jednu pobjedu, ali i jedan zabijeni gol protiv bratića...
U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Musialu i Daviesa? Bilo je razgovora i s Osijekovim Botom
NAPUSTIO BAYERN U TRAVNJU

U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Musialu i Daviesa? Bilo je razgovora i s Osijekovim Botom

Šuška se da se radi o njemačkom stručnjaku Marcu Neppeu (38). Karijeru je završio 2014. u Alemanniji Aachen te je odmah postao skaut Bayerna