Obavijesti

Sport

Komentari 62

PSV predstavio Ivana Perišića! 'Tražio sam klub u kojem ću se osjećati dobro i osvajati trofeje'

PSV predstavio Ivana Perišića! 'Tražio sam klub u kojem ću se osjećati dobro i osvajati trofeje'

Perišiću se raduju i navijači PSV-a. Svjesni su da su dobili jednog od najvećih hrvatskih nogometaša u povijesti koji posjeduje bogato nogometno znanje

VIDEO

Ivan Perišić se u siječnju ove godine vratio u Hajduk nakon 16 godina. Navijači su mislili da je došao završiti karijeru na mjestu gdje je sve počelo, ali ta ljubav kratko je potrajala. Hrvatski reprezentativac krajem kolovoza raskinuo je sa splitskim klubom i od tada je bio u potrazi za novim poslodavcem.

Pokretanje videa...

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku! 00:57


 
Želja mu je bila La Liga, kako bi kompletirao u životopisu nastupe u svim ligama petice, ali nije se ostvarilo. Koketirao je s Talijanima, bio jako blizu Monze, ali na kraju je karijeru odlučio nastaviti u PSV-u!

Kako smo pisali, Perišić je još u utorak sve dogovorio s nizozemskim prvakom, danas je odradio liječnički pregled i potpisao ugovor do sljedećeg ljeta, a klub ga je sada i službeno predstavio.

- Čekao sam ovakvu opciju otkako sam ostao bez kluba. Okruženje u kojem ću se osjećati dobro i gdje mogu osvajati trofeje. Pitao sam za savjet svog bivšeg suigrača Denzela Dumfriesa i odmah sam se uvjerio da je PSV pravi potez. Jedva čekam da počnem, dam sve od sebe i osvojim trofeje - rekao je Perišić. Bit će mu to deveti klub u karijeri nakon Sochauxa, Roeselarea, Club Bruggea, Borussije Dortmund, Wolfsburga, Intera, Bayerna, Tottenhama i Hajduka. 

Njegovim dolaskom oduševljen je direktor za nogometna pitanja Earnest Stewart.

- S Ivanom smo ubili nekoliko muha jednim udarcem. Da bi netko imao tako veliko iskustvo kakvo on ima, mora biti odličan nogometaš i uvijek besprijekorno fizički spreman. Može pokriti nekoliko pozicija.

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Dobitna je to kombinacija za obje strane. Nizozemski prvak će s njim proširiti roster i dobio iskusnog igrača koji će biti mentor mlađima, ali i velika pomoć na terenu u nastavku sezone. S druge strane, bivši igrač Hajduka dobio će potrebnu minutažu kojom će osigurati novi poziv u hrvatsku reprezentaciju, ali i priliku da opet igra najjače europsko klupsko natjecanje, kao i vrlo jako nizozemsko prvenstvo koje spada u jednu od šest najjačih liga na svijetu. No, Ligu prvaka neće moći igrati u ligaškoj fazi natjecanja jer je rok za prijavu igrača prošao pa će participirati samo ako se PSV plasira u eliminacijsku fazu.

Perišić je kroz karijeru većinom igrao na poziciji lijevog krila, ali kako tvrdi bivši nizozemski nogometaš Kees Kwakman, u PSV-u će igrati lijevog beka. Doveli su ga kao zamjenu za Sergina Desta koji se teško ozlijedio i neće ga biti nekoliko mjeseci.

Hajduk i Varaždin sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

- Ne vjerujem da su ga doveli za lijevo krilo jer je tamo PSV jako dobro pokriven. Igrao je lijevog beka često u hrvatskoj reprezentaciji i jako dobro može pokriti tu poziciju - rekao je on.

Njegovom dolasku u PSV raduju se i navijači. Svjesni su da su dobili jednog od najvećih hrvatskih nogometaša u povijesti koji posjeduje bogato nogometno znanje. Napunio je 35 godina, ali fizička sprema nikada nije bila problem pa vjeruju da će im biti od velike pomoći.

- Fenomenalno pojačanje. Godine idu, ali on je i dalje sjajan igrač. Može igrati s obje noge, izuzetno je inteligentan. Bio je predobar igrač za klub kao što je Hajduk. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 62

VIDEO

Navijač šetao Beogradom u majici s obilježjima Torcide, Delije ga ugledale i napale!
BAŠ I NIJE DOBRA IDEJA

Navijač šetao Beogradom u majici s obilježjima Torcide, Delije ga ugledale i napale!

Srpska policija je tijekom četvrtka zaplijenila majice, naljepnice i zastave s obilježjima Hajduka i Torcide, ali jedan navijač im je promakao. I zamalo dobio teške batine