Obavijesti

Sport

Komentari 8

Gorica i Varaždin odigrali bez golova u prvom kolu. Gostima zbog zaleđa poništili jedini gol

Gorica i Varaždin odigrali bez golova u prvom kolu. Gostima zbog zaleđa poništili jedini gol
4

Dinamo je trijumfalno ušao u sezonu pobjedom (5-0) nad Istrom, a sutra igraju Rijeka i Lokomotiva, Hajduk i Slaven Belupo, te Osijek i Šibenik

VIDEO

Gorica i Varaždin odigrali su 0-0 u prvom kolu HNL-a u Velikoj Gorici. Bila je to sadržajna utakmica, a za bolji dojam na kraju dvoboja nedostajali su golovi.  Uoči početka dvoboja, kapetan Gorice Jurica Pršir primio je nagradu koju je klub zaslužio kao najbolji u fair-play poretku u prethodnoj sezoni. Nagradu je Prširu uručio povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Treća garnitura dresova Dinama za sezonu 24/25 00:47

Statistika utakmice Gorica - Varaždin:

U prvom poluvremenu je najbolja prilika Varaždina bila u 18. minuti, kad je nakon odlične akcije Michele Šego pucao, ali je njegov šut blokiran. U 45. minuti su Varaždinci uspjeli postići pogodak, ali je opravdano poništen, jer je strijelac Marko Dabro bio u zaleđu kad mu je lopta upućena.

Velika Gorica: Gorica i Varaždin sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Dabro je bio u glavnoj ulozi bio u najljepšoj akciji na utakmici, kad je u 65. minuti na volej dočekao Škaričićev ubačaj s desne strane, ali je domaći vratar Božidar Radošević uspio vršcima prstiju odbiti loptu u korner. Dvije minute poslije svjedočili smo najopasnijoj situaciji pred vratima Varaždina. Odbijala se lopta na sve strane u kzanenom prostoru, da bi na kraju Majstorovićev udarac blokirao Ba.

Velika Gorica: Gorica i Varaždin sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Završilo je bez golova, a u nedjelju će biti odigrana preostala tri dvoboja prvog kola. Od 18.50 Rijeka će ugostiti Lokomotivu, a u 21 sat će započeti dvije utakmice: Hajduk je na Poljudu domaćin Slaven Belupu, a Osijek na Opus Areni dočekuje Šibenik.

Vidović: Sve u redu s Mikanovićem

Trener Goričana Rajko Vidović dao je komentar utakmice.

- Prva utakmica... Uvijek su takve neizvjesne, protiv dobrog Varaždina, koji nije puno mijenjao momčad u odnosu na nas. Mi imamo sedam novih igrača, imamo puno mladosti. Kad sve sagledamo, rezultat je realan. U prvih 20-ak minuta imali smo neke situacije da kaznimo Varaždin, da je samo bilo više koncentracije. I Varaždin je imao svoje situacije. Ovo je najrealniji rezultat.

Kakva je situacija s Dinom Mikanovićem, ozlijedio se već u 22. minuti?

- Osjetio je grč u preponi. Nadam se da će biti sve u redu.

Priliku ste na golu ponovno, kao i u završnici prošle sezone, dali Božidaru Radoševiću. Je li on sad "jedinica" Gorice?

- Božo je branio zadnjih sedam utakmica. Nema razloga da mu ne dam povjerenje i ove sezone. Odradio je sjajan posao. Ako tako nastavi, bit će "jedinica".

Koliko ste zadovoljni s debitantima? Od prve minute počeli su Toni Majić, Martin Šlogar i Marko Kolar.

- Majić je odigrao jako korektno prve minute u prvoj ligi. Kolar isto, zadovoljan sam. Kao i Šlogar. Imali smo u prvih 11 mlade Kapulicu i Skrbina, svi ti dečki dali su doprinos utakmici. Vjerujem da će svi ti mladi iz utakmice u utakmicu rasti.

Hoće li biti još pojačanja do kraja prijelaznog roka?

- Pratimo zbivanja na tržištu. Veselilo bi me da mi ostane ovo što imam, da se ne proda. Ako se nešto pojavi, a da nam je zanimljivo, reagirat ćemo.

Šafarić otkrio zašto je vadio Belcara na poluvremenu

Nikola Šafarić, trener Varaždinaca, dao je komentar utakmice.

- Šteta što nismo iskoristili šanse. Imali smo više od igre, puno izglednije situacije za postizanje golova. Vidjelo se da je prvo kolo, da su teške noge, da nismo opušteni kako bismo trebali biti.

Vadili ste Leona Belcara već nakon 45 minuta. Je li u pitanju ozljeda ili niste bili zadovoljni njegovim doprinosom?

- Trebalo nam je više čvrstine i duela u središnjici. U nekoliko situacija smo spašavali dubinski pas u zadnjim sekundama, moglo je biti kobno. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje, bili smo čvršći u duelima, a svejedno smo imali kreaciju.

Umjesto spomenutog Belcara ušao je Englez Thierry Nevers. Ostavio je dobar dojam. Što kažete na njegov debi?

- On ima kvalitetu, bit će od velike koristi. Naravno da i njemu treba malo vremena.

Otišao vam je Igor Postonjski koji je bio lider i dobri duh svlačionice. Imate li nekoga u kadru tko će ga nadomjestiti?

- Kroz neko vrijeme će se nametnuti taj netko. Nije lako kad izgubiš kapetana. To je nogomet, njemu želimo sve najbolje u karijeri i privatnom životu.

Nadate li se pojačanjima do kraja prijelaznog roka?

- Imamo korektan kadar, vidjet ćemo što će se ponuditi. Možda bismo željeli neke poziciji duplirati. Možda napdač i lijevi bočni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"