Obavijesti

Sport

Komentari 188

Prijateljski ogled partnerskih klubova Hajduka i Radomlja okončan miroljubivim remijem

Prijateljski ogled partnerskih klubova Hajduka i Radomlja okončan miroljubivim remijem
2

Leko je protiv slovenske 'filijale' isprobao igrače koji mogu povećati rotaciju na početku sezone, gdje ih očekuju teške utakmice u Superkupu, HNL-u i Europi. Malo njih se nametnulo u remiju 1-1.

VIDEO

Hajduk je u prijateljskom ogledu na pripremama u Sloveniji remizirao protiv Radomlja 1-1, a pripreme će okončati sutrašnjom generalkom protiv Trabzonspora, nakon čega će se momčad vratiti u Split i pripremati za otvaranje sezone, Superkup protiv Dinama na Maksimiru. Trener Ivan Leko najavio je kako će protiv slovenskog kluba partnera Radomlja priliku dobiti igrači koji su do sada na pripremama manje igrali i to je i učinio. .

Kapetan Osijeka želi u Hajduk: Došao je na pripreme kako bi razgovarao o transferu...
Kapetan Osijeka želi u Hajduk: Došao je na pripreme kako bi razgovarao o transferu...

- Jako mi je žao što neki momci zbog disbalansa u momčadi nisu mogli dobiti minute, ali na pripreme nismo krenuli od nule, oni koji su prošle sezone odigrali dobro imat će prednost, a drugi će čekati svoju priliku. Protiv Radomlja će igrati izmiješana momčad, nastojat ćemo dati više prilike onima koji su do sada upisali manju minutažu, a pritom ipak paziti da zadržimo natjecateljski duh - kazao je Leko, koji je glavninu najjačih snaga poštedio za generalku protiv Trabzonspora:

Od prve minute Leko je na teren poslao pričuvnu postavu sa Silićem na golu, Vuškovićem i Prpićem na mjesto stopera te Đolongom i Hrgovićem na bekovskim pozicijama. U veznom redu zaigrali su Grgić i Lauš, ispred njih Kalik a na krilima Brajković i Šošić. U špici napada krenuo je Livaja, koji nije pričuva, ali kako ne može konkurirati za utakmicu Superkupa zaigrao je danas, a Leko je za sutrašnju generalku s Trabzonsporom dao prednost igračima koji će zaigrati s Dinamom.

Hajduk je od prve minute pritisnuo domaću momčad, s puno igrača dolazili su u završnicu i pretvarali odbijene i osvojene lopte za sekundarne napade. Jedan takav umalo je završio golom, Brajković je pokupio odbijenu loptu i vratio je u kazneni prostor, odakle je Livaja glavom pucao malo poviše grede,

Igralo se u visokom tempu i po velikoj vrućini pa je sudac utakmice Jelenko Jadrič već nakon dvadesetak minuta poslao igrače na pauzu osvježenja.Nakon pola sata igre vidjeli smo najopasniju situaciju u kaznenom prostoru Hajduka, Vušković se priključio napadu i ubacio jednu oštru, prizemnu loptu kroz kazneni prostor, koju je Brajković poklopio, ali je ona odsjela na gredi umjesto u mreži. Nakon par minuta zaprijetili su Kalik i još jednom Brajković ali je njihove udarce zaustavio golman slovenske momčadi Baš.

Pred kraj prvog poluvremena dobru priliku imao je i Krolo, igrač Hajduka na posudbi u Radomlju, koji je zapucao u lijevu stranu Silićevog gola ali se lopta odbila od Hrgovića i uz vratnicu otišla u korner, a nedugo nakon kornera sudac Jadrić poslao je igrače na odmor u svlačionice. Hajduk je u prvom dijelu utakmice imao više od igre, ali tu svoju prednost nisu uspjeli materijalizirati golom.

U drugom poluvremenu Leko je u igru uveo golmana Buljana i veznjaka Capana koji su zamijenili Silića i Grgića, no već u prvom napadu povelo je Radomlje. Nuhanović je izveo korner, lopta je preletjela cijelu obranu Hajduka i došla do Kukovca, koji je opalio volejem i zabio pored nemoćnog Buljana.

Nakon sat vremena igre Leko je opet mijenjao, u igru je ubacio Sahitija i Čuića, koji su zamijenili Šošića i Livaju, a kapetansku traku preuzeo je Sahiti. I odmah su njih dvojica kreirali priliku i gol izjednačenja. Sahiti je u prvom dodiru centrirao, a jednako tako je u prvom dodiru zabio i Čuić, kome je ovo drugi gol na pripremama, podsjetimo zabio je i Spartaku.

U zadnjih 20 minuta ušli su Ćubelić, Benrahou i Dajaku, no nisu uspjeli kreirati preokret. Do kraja susreta Čuić je još jednom lijepo šutirao, ali je golman Radomlja Baš skinuo loptu u padu nogom, a nakon solo prodora malo preko grede pucao je i Sahiti. Prijateljski ogled klubova partnera okončan je tako miroljubivim remijem 1-1, a sutra od 11:30 sati Hajduk igra generalku, u kojoj će Leko protiv Bjeličinog Trabzonspora isprobati najjače adute kojima raspolaže za utakmicu otvaranja sezone protiv Dinama u Superkupu,.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 188

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'
NOVI KRALJ NOGOMETA

Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'

Dok su harali scenom znalo se da će kad-tad proći vrijeme Ronalda i Messija i da će neki drugi igrači uskočiti u njihove kopačke. To su učinili Mbappé i Haaland, kasnije se u priču uključio i Vinicius