Obavijesti

Sport

Komentari 307

Uspješna generalka pred derbi: Hajduk srušio Bjeličin Trabzon! Oršić u debiju ozlijedio golmana

Uspješna generalka pred derbi: Hajduk srušio Bjeličin Trabzon! Oršić u debiju ozlijedio golmana
7

Hajduk je u posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči početka sezone pobijedio Trabzonspor 2-0. Zabili su Dolček i Melnjak. Za tursku momčad prvu utakmicu odigrao je Mislav Oršić

VIDEO

U prve četiri utakmice to baš i nije izgledalo najbolje. Hajduk je remizirao dvaput, jednom slavio i jednom izgubio, no rezultat je na pripremama manje bitan pa ono što je zabrinulo navijače je ne baš uvjerljiva igra. Prijateljske utakmice pokazale su da su Ivanu Leki za nadmetanje za grupnu fazu Konferencijske lige i domaće trofeje prijeko potrebna pojačanja.

VIDEO

Dok navijači iščekuju veliko ime koje će klubu donijeti dimenziju više u kvaliteti, Hajduk je u posljednjem prijateljskom dvoboju na pripremama u Sloveniji pobijedio Trabzonspor (2-0). U vrlo sadržajnoj utakmici s pregršt prilika zabijali su Dolček u 15. minuti te Melnjak u 33. minuti.

Bila je to najbolja predstava Lekine momčadi na pripremama i ujedno jedina utakmica bez primljenog gola. U prvih 11 igrali su igrači koji bi se za tjedan dana trebali suprotstaviti Dinamu na Maksimiru u Superkupu. Marko Livaja propustio je susret, kao što ga neće biti ni na Maksimiru, a zbog lakše ozljede nije bilo niti Rokasa Pukštasa. 

U dosadašnjim ogledima Leko je kombinirao, promiješao bi momčad i dao mnogim igračima priliku, no danas, protiv turske momčadi, na čijoj klupi sjedi Nenad Bjelica, zaigrala je postava koja bi trebala zaigrati protiv Dinama. Na drugoj strani se našao stari poznanik Mislav Oršić.

Hajduk je prema najavama istrčao u sastavu Lučić – Sigur, Šarlija Ferro, Melnjak - Krovinović, Grgić - Dolček, Benrahou, Dajaku – Mlakar. Utakmica se igrala bez gledatelja, a Mislav Oršić odmah je zaprijetio, dalekometnim šutem testirao je Lučića koji je obranio, ali je udario glavom u vratnicu. Na sreću bez posljedica..

Trabzon je bolje ušao u utakmicu, ali Hajduk je poveo u 15. minuti. Nakon pogreške stopera Trabzonspora uslijedila je kombinacija više igrača Hajduka, stvorili su višak na desnoj strani, Grgić i Mlakar su nesebično uposlili Dolčeka koji je zabio na praznu mrežu.

Hajduk je igrao jako čvrsto i odgovorno u obrani. Turci nisu nalazili načina kako pronaći neku pukotinu u zadnjoj liniji Lekine momčadi i u prvom dijelu utakmice nisu ozbiljnije zaprijetili. Ali zato jest Hajduk, koji je preko Melnjaka povećao vodstvo u 33. minuti. Napad je počeo preko desne strane, gdje su igrači Hajduka napravili višak preko Šarlije i Dolčeka, izbacili su unaprijed Sigura koji je ubacio, a iz drugog plana u prazan je prostor ušao Melnjak i zabio za 2-0.

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika

Hajduk se nije libio pritisnuti zadnju liniju Trabzonspora, unatoč vodstvu 2-0 Leko je i dalje inzistirao na pritisku, bodrio uz teren svoje igrače povicima: "Idemo, pritisak, jedi ga, gazi, idi...".

Drugo poluvrijeme otvorio je Omur sjajnim udarcem izvan kaznenog prostora, Trabzonsporova desetka pogodila je vratnicu, a u idućem napadu opasno je zaprijetio na drugoj strani i Benrahou, potom i Mlakar. Sjajno je kombinirao Hajduk po desnoj strani, Mlakar je prošao uz gol crtu i nabacio na drugoj strani, odakle je potegnuo Krovinović, ali je lopta zastala u bloku turske obrane. Nakon sat vremena igre Leko je posegnuo za prvim zamjenama, Lauš i Sahiti ušli su u igru umjesto Benrahoua i Dolčeka.

Odmah u sljedećem napadu Turci su zaprijetili izvana, a lopta se od bloka Šarlije odbila u gredu Lučićevog gola. Uveo je Leko za zadnjih 20-ak minuta još dva svježa igrača, Ćubelić je zamijenio Grgića, a Brajković Dajakua. U zadnjih deset minuta ušli su i Capan umjesto Sigura, Čuić umjesto Mlakara i Prpić umjesto Ferra, želio je Leko koliko toliko sačuvati kadar od umora, jer se igralo po jakom suncu. Imao je do kraja Brajković sjajnu priliku, u kaznenom prostoru uposlio ga je Sahiti, ali je mladi veznjak pucao pored gola.

Na kraju je na semaforu ostao rezultat iz prvog poluvremena, a Leko može biti i više nego zadovoljan viđenim. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 307

VIDEO