VIDEO Hajduk - Ruh Lviv 3-1: Durdov zabio golčinu, Ukrajinci darivali 'bijele' za laku pobjedu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 17

VIDEO Hajduk - Ruh Lviv 3-1: Durdov zabio golčinu, Ukrajinci darivali 'bijele' za laku pobjedu

VIDEO Hajduk - Ruh Lviv 3-1: Durdov zabio golčinu, Ukrajinci darivali 'bijele' za laku pobjedu
23

Hajduk je pobijedio šestoplasiranu momčad ukrajinskog prvenstva na krilima mladih Madžida Šošića i Brune Durdova. Jedan je gol dodao i Noa Skoko. Već u srijedu slijedi generalka protiv Fenerbahčea

VIDEO

Nakon pobjeda nad Veležom i Posušjem u Splitu nogometaši Hajduka preselili su se u Sloveniju na glavni dio priprema, izgubili od tamošnje filijale Kalcer Radomlja 1-0 pa remizirali sa Šahtarom hrvatskog trenera Marina Pušića 1-1. Ovaj utorak u pretposljednjoj utakmici prije povratka u Dalmaciju svladali su šestoplasiranu momčad ukrajinskog prvenstva, Ruh iz Lviva 3-1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trening Hajduka 01:52

Trener Gennaro Gattuso za ovu je priliku u prvih 11 postavio kombiniranu momčad, želi dati minutažu nekolicini igrača iz drugog plana i provjeriti kako odgovaraju njegovim zahtjevima. Na golu je tako krenuo Lovre Kalinić, u zadnjoj liniji Šimun Hrgović, Josip Elez, Dominik Prpić i Dario Melnjak, u veznom redu Filip Krovinović i Luka Jurak, na krilima Bruno Durdov i Roko Brajković, polušpica je Madžid Šošić, a u napadu povratnik s posudbe Mate Antunović.

Ruh je krenuo nešto bolje u utakmicu s nekoliko opasnih dolazaka u šesnaesterac, ali i bez prave prilike. Igralo se otvoreno i napadački po izrazito neugodnom i vrućem vremenu od 30 stupnjeva Celzijevih. Veliku priliku zapucao je u 22. minuti Bruno Durdov kad je sa sedam-osam metara na dodavanje Brajkovića pucao pokraj gola.

Radomlje: Prijateljska utakmica Rukh Lavov - Hajduk

Hajduk je napadao i dominirao, pucao je i Šošić, ali lake su to bile zadaće za ukrajinskog golmana Ledvija. Gattuso je najviše uputa davao Durdovu i Brajkoviću. Ruh se branio i igrao na kontre, iz jedne od rijetkih prilika zaprijetio je Ostap Pritula u 32. minuti, a onda je loše ispucavanje Ruhova golmana u 35. kaznio Madžid Šošić. U završnici prvog poluvremena pokušali su Melnjak pa Antunović, nije to završilo u okviru gola.

Sporiji ritam u drugom poluvremenu razbio je Ostap Pritula fenomenalnim udarcem s ruba šesnaesterca za izjednačenje Ruha u 61. minuti. Nije dugo stajalo izjednačenje na semaforu, samo pet minuta, do prodora Durdova koji je "po ćevape" poslao Vitalija Romana i krasnim udarcem ljevicom pogodio desne rašlje za novo vodstvo Hajduka.

Ukrajinski golman Ledvij nedugo potom napravio je i drugu katastrofalnu pogrešku jer je dodao loptu u 72. minuti u noge Noi Skoki kojem nije bilo teško zabiti treći gol "bilih". Marko Livaja mogao je dati svoj obol kad je u 90. minuti pucao iz blizine, ali pogodio je prečku. Bila je to i posljednja akcija na utakmici. Hajduk će već u srijedu u Grazu igrati protiv Fenerbahčea Josea Mourinha i potom se za završnicu priprema vratiti u Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga