Obavijesti

Sport

Komentari 64

Hajduk - Šahtar 1-1: Splićani su dominirali protiv Srninog kluba, ali Šahtar je izvukao remi...

Hajduk - Šahtar 1-1: Splićani su dominirali protiv Srninog kluba, ali Šahtar je izvukao remi...
10

Splićani su prije tri dana izgubili od Radomlja 1-0 u prvoj prijateljskoj utakmici, a ovaj put su remizirali sa Šahtarom 1-1. Jedini gol zabio je Sahiti.

VIDEO

Trening, trening, treninga, utakmica. Takav meni pripremio je Gennaro Gattuso hajdukovcima na pripremama u slovenskom Bledu. Dok Talijan, kao i svi navijači, iščekuje zvučna pojačanja kojima će mu Nikola Kalinić ojačati kadar, radi žestoko s onim što ima na raspolaganju. A jasno je kako je potrebno popuniti brojne pozicije ako klub želi biti konkurentan u prvenstvu i u borbi za grupnu fazu Konferencijske lige jer su čak devetorica otišla. 

Pokretanje videa...

Split: Gattuso održao otvoreni trening Hajduka pred navijačima 00:57

Hajduk je prije tri dana izgubio od Radomlja 1-0 u prvoj prijateljskoj utakmici, a ovaj put su remizirali protiv ukrajinskog prvaka Šahtara (1-1) čiji je trener Marino Pušić, nesuđeni strateg Hajduka. Pomoćnik mu je Mario Stanić, nekadašnji savjetnik predsjednika splitskog kluba, a sportski direktor je legendarni Darijo Srna. 

Upravo je bivši hajdukovac dočekan s oduševljenjem, a srdačno se zagrlio i sa sportskim direktorom Osijeka Joseom Botom s kojim je surađivao u Šahtaru. Portugalac je došao pogledati utakmicu u Kranju s trenerom Federicom Coppitellijem. Osijek je na pripremama u austrijskom Bad Kleinkirchheimu, a kako je blizu Kranja, iskoristili su slobodno vrijeme 'špijunažu'.

Prva postava Hajduka: Hajduk: Lučić - Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo - Capan, Sigur - Kalik, Pukštas, Sahiti - Livaja

klupa: Buljan, Kalinić, Prpić, Šošić, Melnjak, Elez, Brajković, Hrgović, Durdov, Jurak, Skelin, Skoko, Antunović

Tek što je utakmica počela, Hajduk je odmah imao veliku priliku. Šarlija je preko pola terena poslao dugu loptu za Kalika koji ju je primio u šesnaestercu. Bila je to obećavajuća situacija, ali veznjak Hajduka poslao je loptu pored gola. 

Splićani su se nametnuli od prve minute i stali vrlo visoko. Marko Livaja stvarao je velike probleme ukrajinskoj obrani, a onda je u 13. minuti asistirao Emiru Sahitiju za 1-0! Capan je loptu poslao na lijevu stranu šesnaesterca do Livaje, on se zagradio pa proslijedio u sredinu do natrčalog Sahitija koji je pogodio donji lijevi kut za vodstvo 'bijelih'.

Bled: Prijateljska utakmica Sahtar Donjeck - Hajduk

Ipak, to vodstvo trajalo je do 28. minute. Kriskiv je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, Lučić je istrčao na nju i promašio ju, a Traore se samo naklonio i glavom poslao loptu u praznu mrežu. Bila je to prva prilika Ukrajinaca na utakmici. 

Bez obzira na primljeni gol, Splićani su nastavili s jako dobrom predstavom. Nametnuli su se u posjedu loptu i zapravo vrlo lako dolazili u protivničku posljednju trećinu. Svaki napad imao je ideju i smisao pa su tako i stvorili nekoliko ozbiljnih prilika.

U 32. minuti Pukštas je pucao glavom nakon ubačaja Sahitija, ali obranio je to ukrajinski golman. Samo tri minute kasnije Livaja je opalio iz slobodnjaka s 20-ak metara i lopta je fijuknula pored lijeve stative. Nastavio je Hajduk prijetiti pa nakon sjajne akcije u 41. minuti skoro poveo. Pukštas je probio desnu stranu i ubacio u peterac na usamljenog Kalika. Bio je sam na drugoj stativi, imao svo vrijeme ovog svijeta, ali je odlučio silovito potegnuti iz voleja i nabio je loptu na obližnji parking. 

Bled: Prijateljska utakmica Sahtar Donjeck - Hajduk

Sve se vrti oko Marka Livaje u igri Hajduka pa tako i na prijateljskim utakmicama. Vrlo brzo su Ukrajinci shvatili da od njega vreba najveća opasnost pa su se vodili mantrom 'tko leži, ne bježi'. Kada god bi primio loptu, dvojica bi bila pored njega i često bi završio na travnjaku. 

U drugom dijelu trener Šahtara uveo je kompletno novu postavu, dok je Gattuso nastavio s istim igračima i tek nakon sat vremena u igru je poslao golmana Kalinića, Melnjaka, Prpića, te dva mladića, Juraka i Durdova, umjesto Dialla, Uremovića, Lučića, Capana i Sahitija, a desetak minuta nakon toga ostatak postave zamijenili su  Brajković, Antunović, Skoko, Elez, Hrgović i Šošić.

Bled: Prijateljska utakmica Sahtar Donjeck - Hajduk

Izlaskom najboljih igrača, pao je i ritam pa nismo vidjeli previše prilika. Najveću imao je Šahtar u 75. minuti preko Hluščenka, no Melnjak je očistio loptu s gol linije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 64

VIDEO