Obavijesti

Sport

Komentari 40

Gattusova mrkva i batina drže Hajduk na vrhu ljestvice. Sada im na Poljud dolaze dva dužnika

Gattusova mrkva i batina drže Hajduk na vrhu ljestvice. Sada im na Poljud dolaze dva dužnika
7

Gattuso je posložio momčad, prati ga i rezultat, i više ga nitko ne pita zašto ne igraju Pukštas i Sigur, kao što ga ni sutra neće nitko pitati zašto je iz kombinacija ispao Dajaku, koji je šutnuo bočicu, ili Lučić koji je van forme

VIDEO

Lijepa priča Gennara Gattusa na klupi Hajduka kotrlja se i dalje. Iako njegova momčad nije pružila neku posebno dojmljivu igru protiv Slaven Belupa, iz Koprivnice se vratila čiste mreže (2-0) i sa sva tri boda te dodatno učvršćenim samopouzdanjem i zajedništvom nakon večere u Varaždinskim toplicama, kojom je trener Hajduka počastio svoje igrače i stožer. Još jedna lijepa gesta trenera koji se savršeno uklopio u sredinu u kojoj nikome nije lako raditi, ali Gattuso je očito našao načina kako prodrijeti do srca igrača i od razbijene vojske posložiti kompaktnu grupu koja ga slijepo slijedi.

Pokretanje videa...

Ovacije na Poljudu 02:02
Livaja: Igrao sam utakmice bez treninga, te greške neću više raditi. A ova je godina drugačija
Livaja: Igrao sam utakmice bez treninga, te greške neću više raditi. A ova je godina drugačija

Kombinacijom mrkve i batine, ali pravilno i pošteno raspoređenom kombinacijom, Gattuso je uveo red u svlačionicu i danas se više nitko ne pita zbog čega igra Kalik, a ne Pukštas, zašto Hrgović, a ne Sigur, ili zašto je Prpić igrao dok se nije ozlijedio, a ne oporavljeni Šarlija. Na koncu, zašto veću minutažu ne dobivaju mladi.

Kao što sutra neće biti ni čudno ni problem ako Dajaku, nakon što je u Koprivnici iskalio bijes na bočici vode i klupi za rezervne igrače, ponovo padne u drugi plan ili ako Lučić nakon nekih neobjašnjivih izleta i kikseva te očitog pada forme u zadnjim utakmicama, barem zakratko završi na klupi i prepusti mjesto Lovri Kaliniću. Kod Gattusa se zna red, a igraju oni koji su u najboljoj formi, bez obzira na ime i status...

Gattuso časti: Igrače i stožer je odveo na večeru nakon pobjede
Gattuso časti: Igrače i stožer je odveo na večeru nakon pobjede

Nakon deset kola Hajduk je neporažen na vrhu prvenstvene ljestvice s četiri boda prednosti nad Rijekom i Dinamom i četiri utakmice do iduće reprezentativne stanke. U goste mu dolaze Lokomotiva i Istra, a između ta dva okršaja s momčadima koje su im "otkinule" četiri boda, imaju i dvostruki kup i prvenstveni program u Bjelovaru i Varaždinu.

Hajduk je upisao tri remija, i dok je onaj na Rujevici bio očekivan i realan ishod prikazanoga na terenu, to se za Lokomotivu, koja je zabila gol iz kaznenog udarca u 97. minuti, a pogotovo Istru, koja je nakon pogreške Hajdukove obrane i gola u prvoj minuti bila u podređenom položaju cijelu utakmicu, ne bi moglo reći. No važniji je podatak da su sva tri remija bila na gostovanjima, dok je Gattusova momčad na Poljudu i dalje stopostotna, slavila je u svih pet utakmica: protiv Slaven Belupa, Varaždina, Osijeka, Gorice i Šibenika.

Ono što sve navijače Hajduka, pa tako i Gattusa, može radovati je da u momčadi ima još dosta unutarnjih rezervi, kao i da većina najboljih igrača potvrđuje svoj status nositelja igre.

Kičma momčadi s Uremovićem, Rakitićem, Krovinovićem i Livajom i dalje drži sve pod kontrolom. Uoči gostovanja u Koprivnici pisali smo kako trener Hajduka ima dvije dvojbe i četiri rješenja, a nakon Koprivnice je dobio potvrdu da su Biuk i Durdov, koji ovaj put nije započeo utakmicu zbog tri reprezentativna nastupa u kratkom roku, konkretniji i bolji od Dajakua i Bambe. Ostaje nam vidjeti kako će se rasplesti borba za dvije preostale bekovske pozicije, na kojima su Hrgović i Diallo bili u prednosti nad Sigurnom i već pomalo zaboravljenim Moufijem te pouzdanim Melnjakom, koji je puno konkretniji od Dialla u ispunjavanju ofenzivnih zadaća, pogotovo na domaćim utakmicama...

Gattuso: Hoću više od Biuka! Kovčević: Noga u glavu uvijek je faul! Bosec ima potres mozga
Gattuso: Hoću više od Biuka! Kovčević: Noga u glavu uvijek je faul! Bosec ima potres mozga

Europski kiks protiv Ružomberoka već je pomalo zaboravljen, Hajduk jako dobro gura u prvenstvu i nema sumnje kako će već u subotu protiv Lokomotive na Poljudu biti više gledatelja od prosječnih 20.000, koliko ih se okupljalo u prethodnih pet kola, što bi trebalo biti garancija nastavka dobrih igara i rezultata.

A nema ni sumnje da će Gattuso opet posegnuti za sastavom koji je i do sada iznio glavninu tereta. Pogotovo zbog toga što je Šarlija izašao preventivno, Durdov će biti spreman za start od prve minute, moguće i Melnjak i Kalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

VIDEO Huliganska makljaža u Mostaru: Mlatilo se njih 300, pretukli su i igrača bh. kluba!
SRAMOTNO DIVLJANJE

VIDEO Huliganska makljaža u Mostaru: Mlatilo se njih 300, pretukli su i igrača bh. kluba!

Nekoliko huligana ušlo je u svlačionicu Fortune noseći palice u rukama. Nanijeli su teške tjelesne ozljede igraču, a utakmica je zbog nemilih događaja odgođena