Obavijesti

Sport

Komentari 59

Gattuso uoči Istre: Tramezzani je 'ludi' konj. Zbog njega sam dobio crveni i bio suspendiran

Gattuso uoči Istre: Tramezzani je 'ludi' konj. Zbog njega sam dobio crveni i bio suspendiran

Antunović je prošle godine bio u Italiji, Skoko je 2006. godište, napreduje. Koristit ćemo ih, ali moraju malo pričekati. Malo sam pogriješio izjavom o golmanima, ne znači to da ću ih mijenjati svaku treću utakmicu

VIDEO

Hajduk je u nedjelju teškom mukom srušio Varaždin (2-1) u trećem kolu HNL-a. Gennaru Gattusu laknulo je kada je Marko Livaja zakucao loptu glavom u rašlje i spriječio novi kiks splitskog kluba. 

Pokretanje videa...

Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Hajduka i Varaždina 00:26

Cijeli tjedan imali su 'bili' za rekuperaciju i treninge nakon što su ispali iz Europe, a u nedjelju od 18.15 očekuje ih dvoboj protiv Istre. Utakmicu je najavio trener Gattuso. 

Koliko vam ove pauze između utakmica dobro dođu, zbog ozljeda? Imate li bolji igrački kadar?

- Što se tiče ozljede, nisu se sanirale. To su Bamba, Šarlija, Sigur i Moufi. Malo smo došli sebi počevši trenirati od srijede, idemo dalje.

Jeste li riješili dvojbu tko će zamijeniti ozlijeđene u obrani?

- Nije da se hvatam za glavu, imamo alternativa. Prpić i Elez dobro rade. I Hrgović može dobro odigrati.

Hajduk i Varaždin sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a

Biste li bili razočarani bodom?

- Istra je ozbiljna momčad, igraju na čovjeka, barem su tako zadnje utakmice igrali. Igraju agresivno, moramo biti pripremljeni na taj način njegove igre.

Što možete reći o Tramezzaniju, igrali ste protiv njega, a bio je i ovdje u Hajduku? 

- Trener Tramezzani je jedan od rijetkih s kojima se još čujem. Radili smo obojica i u Sionu. Radi dobro, mentalitet mu je bitan što se tiče njegove igre. Dosta je znatiželjan i često se čujem s njim pa znam kakve mogućnosti ima kao trener. 

Hajduk često pobjeđuje u Puli, hoćete li se opet postaviti napadački?

- Nisu baš tako često pobjeđivali Istru, prošle sezone je bilo svega, zadnja utakmica je završila 1-1. Kao što sam i naglasio, igraju agresivno. Najviše ćemo se pripremiti s početnom postavom. Samo moramo biti 100 posto spremni u glavi i nogama.

Pula: Utakmica 35. kola SuperSport HNL-a između NK Istre 1961 i NK Varaždina

Znamo za jednu utakmicu koju ste 2003. igrali protiv Tramezzanija: Milan - Atalanta 3-3. Jeste li se kao treneri suočili, makar u prijateljskoj utakmici?

- Nije to bila prva utakmica, i prije toga smo igrali. Zadnje kolo prvenstva 1998/99. igrao sam za Salernitanu protiv Piacenze. Tada smo, nažalost, ispali iz lige. Baš sam se s Tramezzanijem porječkao, dobio sam zabranu igranja nekoliko utakmica.

Kakav je bio kao igrač?

- Kao igrač bio je vrlo mišićav, dobro građen, jak u glavi, ali moglo bi se reći: ludi konj. Mogao je napraviti kao igrač puno više. Otišao je u Englesku, bio u Tottenhamu. Kao igrač je između Dialla i Melnjaka.

Može li Durdov zamijeniti Kalika na krilu?

- Vidjet ćemo u subotu, već nekoliko dana ima temperaturu. Kalik jako dobro radi, zadovoljan kako trenira i igra, bilo to na krilo ili u špici. Stručni stožer i ja zadovoljni smo njegovim ponašanjem. 

Hajduk i Varaždin sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a

S obzirom na najavu da nema pojačanja do kraja sezone, koliko ima rezervi unutar kluba u vidu mladih igrača? Poput Šošića, Juraka, Skoke...

- Antunović je prošle godine bio u Italiji, Skoko je 2006. godište, napreduje. Koristit ćemo ih, ali moraju malo pričekati. Poštujemo ih, nadam se da će dati sve od sebe i poboljšati se. 

Objasnili ste zašto mijenjate golmane, znači li to da ćete doslovno svaku treću utakmicu mijenjati golmane?

- Malo sam pogriješio, ne znači to da ću ih mijenjati svaku treću, može to biti i svakih šest, sedam utakmica. Volim kad su svi u natjecateljskoj formi i volim stvoriti konkurenciju među golmanima. Ne želim nekoga ostaviti da sjedi i ne igra pet mjeseci. Kalinića jako cijenim i daje mi sigurnost kada je na terenu.

Krovinović je imao problema s ozljedom, hoće li biti spreman?

- Za Krovinovića ne brinite, imao je nekih problema s leđima, ali ne bojte se, izlazimo na teren s 11 igrača i svi će biti spremni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Bayern - Dinamo 9-2: Debakl i najteži europski poraz 'modrih'! Nemilosrdni Bavarci zabili devet
TEŽAK PORAZ 'MODRIH'

Bayern - Dinamo 9-2: Debakl i najteži europski poraz 'modrih'! Nemilosrdni Bavarci zabili devet

Dinamo je živnuo početkom drugog dijela i smanjio na 3-2 i nakon toga se igra 'modrih' raspala. Nemilosrdni Bavarci nisu popuštali i zabili su čak devet golova, od čega je četiri zabio Harry Kane