Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Gattuso se skinuo gol i trčao terenom. On je malo čudan'

'Gattuso se skinuo gol i trčao terenom. On je malo čudan'

Zna li on raditi s mladim igračima, je li ikad u karijeri radio s njima? Radio je u velikim klubovima gdje mu oni osiguraju momčadi, a kod nas takvi klubovi ne postoje, kaže Ilija Lončarević o Gattusu

VIDEO

Kada je Hajduk prije dva mjeseca predstavio Gennara Gattusa za novog trenera, vijest je odjeknula europskim nogometom. Najveće trenersko ime u povijesti doletjelo je u HNL, a navijači su ga dočekali s oduševljenjem jer je klub konačno dobio trenera koji će igrače naučiti disciplini. 

Pokretanje videa...

Igrači s navijače na kraju utakmice 00:51

I tako je i bilo, uveo je talijanski trener stroga pravila pa je i najmanje kršenje, što je posljednjih godina na Poljudu bilo učestalo, značilo izbacivanje iz momčadi. Osjetili su to na svojoj koži bivši igrači Emir Sahiti i Ivan Perišić. Talijan je osebujnog karaktera, pokazivao je to kao igrač pa i sada kao trener. 

Radomlje: Prijateljska utakmica Rukh Lavov - Hajduk

A jednu anegdotu otkrio je i Ilija Lončarević, legendarni hrvatski trener koji je vodio Dinamo i brojne hrvatske klubove. 

- Ne treba vam trener koji je galamdžija, koji viče. Sad sam čuo da se Gattuso skinuo gol i trčao po terenu. I meni je bilo čudno kad sam to saznao. Sve je to lijepo, fino i simpatično, ali Gattuso je malo čudan - rekao je Lončarević u Podcast Inkubatoru, no nije specificirao u kojem klubu je to napravio.

Video pogledajte OVDJE 

Skeptičan je i Lončarević oko Gattusove naklonosti prema mladim igračima.

- Zna li on raditi s mladim igračima, je li ikad u karijeri radio s njima? Radio je u velikim klubovima gdje mu oni osiguraju momčadi, a kod nas takvi klubovi ne postoje.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Gattusova era u Hajduku krenula je poprilično turbulentno. Izbacio je Perišića iz momčadi pa je ispao iz Konferencijske lige od Ružomberoka. Izazvalo je to veliki šok među navijačima i financijske probleme jer je klub ostao bez novca na koji je računao od Europe.

Ipak, uspio je Talijan popraviti atmosferu i zadržati korak za Dinamom u HNL-u, a nakon što je Nikola Kalinić rekao kako neće biti pojačanja, ipak je došao Stipe Biuk, dok je i moguć dogovor oko posudbe Tome Bašića. Situacija je optimističnija nego prije nekoliko tjedana pa će Splićani u dobrom ritmu u goste Dinamu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Bayern - Dinamo 9-2: Debakl i najteži europski poraz 'modrih'! Nemilosrdni Bavarci zabili devet
TEŽAK PORAZ 'MODRIH'

Bayern - Dinamo 9-2: Debakl i najteži europski poraz 'modrih'! Nemilosrdni Bavarci zabili devet

Dinamo je živnuo početkom drugog dijela i smanjio na 3-2 i nakon toga se igra 'modrih' raspala. Nemilosrdni Bavarci nisu popuštali i zabili su čak devet golova, od čega je četiri zabio Harry Kane
Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti