Gattuso: Kod mene će igrati oni igrači koji budu trčali i zalagali se. Nogomet ne poznaje godište | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 33

Gattuso: Kod mene će igrati oni igrači koji budu trčali i zalagali se. Nogomet ne poznaje godište

Gattuso: Kod mene će igrati oni igrači koji budu trčali i zalagali se. Nogomet ne poznaje godište
7

Igrat ćemo još jednu utakmicu protiv Širokog Brijega na pomoćnom igralištu Hajduka 18. srpnja, 70-75 minuta dobit će igrači koji su danas bili na klupi, oni iskusniji, a mladi su dobili minutažu koja im je potrebna

VIDEO

Trener Hajduka Gennaro Gattuso bio je zadovoljan predstavom svoje momčadi u Radomlju, gdje su s 3-1 svladali Ruh iz Lavova. Na teren je poslao kombiniranu postavu po jako velikoj vrućini, koja je dobro odgovorila, visoko pritiskala suparnika i na koncu zabila tri gola, a sva tri strijelca bili su mladi igrači, Madžid Šošić, Noa Skoko i Bruno Durdov.

Pokretanje videa...

Trening Hajduka 01:52

- Na vrijeme ne možemo utjecati, moramo se prilagoditi. Gledali smo naše suparnike, igrali su čovjek na čovjeka. To je jedan jako neobičan stil igre, ukrajinski nogomet, ali na to smo se spremili. Mogu reći da sam stvarno jako zadovoljan onim što su momci prikazali. Za razliku od Šahtara oni su igrali potpuno drugačije.

Mladi igrači iz Akademije su danas odigrali odlično, trojica su bili i strijelci, koliko ste zadovoljni njihovom igrom i onim što pokazuju na pripremama?

- Za mene nema mladih i starih igrača, samo oni koji znaju igrati nogomet. Tko zna, zna... S tim momcima sam 20 dana i svaki dan gledam njihov napredak. Također, stariji igrači, koji su danas bili na klupi vidjeli su kako su ti momci igrali i kako su se ponašali. Najvažnije je trčati i truditi se. Možeš pogriješiti, ali važno je to odmah ispraviti. Onaj tko bude trčao i zalagao se, taj će igrati, za mene nogomet ne poznaje godište, je li netko 2006., 2007. godište...

Hajduk sutra igra protiv Fenerbahčea. Hoćete li je tretirati kao generalku pred početak prvenstva ili ćete odigrati još koju prijateljsku utakmicu?

- Utakmica protiv Fenera neće biti zadnja prije početka sezone. Igrat ćemo još jednu utakmicu protiv Širokog Brijega na pomoćnom igralištu Hajduka 18. srpnja. Svaka je utakmica dobrodošla, svaku utakmicu detaljno analiziramo, promatramo naše greške i tražimo prostor za napredak. Za dva tjedna ćemo odlučiti tko će igrati prvu utakmicu u Europi, a u ovoj momčadi glavni igrači ne postoje, postoje samo igrači koji svoju veliku kvalitetu, ali je moraju dokazati na terenu.

Radomlje: Prijateljska utakmica Rukh Lavov - Hajduk

Je li Fener priprema za nekog sljedećeg suparnika nakon Farskih Otoka?

- Na prvu ruku momčad s Farskih Otoka izgleda kao jedna jednostavna ekipa. Imaju specifičan stil, trenira ih talijanski trener. Moramo se dobro pripremiti, Na papiru to izgleda kao jednostavna utakmica, ali bit će jako teško. Nećemo nikoga podcijeniti, treba preskočiti tu prepreku, tek nakon toga ćemo razmišljati o sljedećem suparniku. Jer čeka nas težak put, pet sati, 8-9 stupnjeva, umjetna trava...

Plan za Fener?

- Sutra će 70-75 minuta dobiti igrači koji su danas bili na klupi, oni iskusniji, a mladi su dobili minutažu koja im je potrebna.  Važno nam je do početka sezone svaki igrač kojeg imamo dobije minutažu.

Šošić: Najbolje se osjećam kao desetka

Madžid Šošić dobio je minutažu i iskoristio je za lijep gol. Kako si vidio svoj nastup na za tebe domaćem terenu u Radomlju?

- Tu sam proveo dosta vremena, u Radomlju sam bio na posudbi koji sam dobro iskoristio, stekao sam dosta iskustva i utakmica u nogama a i statistički sam dobro odradio taj dio. Tu sam sada da se nametnem, dosta smo dobro odradili ovu utakmicu, ispunili dosta zadataka koje je trener stavio pred nas i sad samo trebamo tako nastaviti, raditi na sebi i kao momčad, i mislim da će to biti dobro.

Radomlje: Prijateljska utakmica Rukh Lavov - Hajduk

Koliko si zadovoljan radom na pripremama i svojim napretkom, nadaš li se minutaži i u sezoni?

Glavni dio priprema je skoro gotov, fokus je bio i na fizičkoj i na taktičkoj spremi. Trudim se da se što više nametnem treneru, dajem sve od sebe, a svi se nadamo prilici i minutaži.

Na kojoj poziciji najviše možete dati?

- Dosta sam igrao i krilo i veznog igrača ali nekako najbolje se osjećam na 'desetci', volim sudjelovati u igri, razigravati momčad, dolaziti u završnicu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

UŽIVO Transferi: Brekalo zasad ostaje u Italiji, Dinamova želja ipak potpisala za Romu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Brekalo zasad ostaje u Italiji, Dinamova želja ipak potpisala za Romu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga