Obavijesti

Sport

Komentari 60

Gattuso izgubio živce: 'Što ste negativno zamijetili?! Vi samo naglašavate kad nismo dobri'

Gattuso izgubio živce: 'Što ste negativno zamijetili?! Vi samo naglašavate kad nismo dobri'

Pogreške su normalne, možda smo ih učinili, ali ja sam jako zadovoljan. Oni su zabili 33 gola i primili 13 u sezoni, oni su jako neugodni. Nemojte očekivati da ćemo mi zabijati po sedam golova, tvrdi Gennaro Gattuso

VIDEO

Hajduk je savladao HB Torshavn 2-0. Na prepunom Poljudu "Bijeli" su s dva gola u prvom poluvremenu dobro otvorili utakmici. Prvi je mrežu gostiju načeo Filip Uremović u 19. minuti pogotkom nakon kornera, a u 30. minuti Marko Livaja zabio je iz kaznenog udarca. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao i tako je Hajduk došao do pobjede u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige. Dojmove nakon utakmice podijelio je trener Gennaro Gattuso

POGLEDAJTE VIDEO: Izlazak Rakitića na Poljud

Pokretanje videa...

Izlazak Rakitića na Poljud 01:28

Je li dojam da je rezultat bolji nego igra, pogotovo u drugom poluvremenu?

- Koje su to negativne stvari koje ste vi zamijetili? Hoćemo li nas dvojica početi ovako loše? Zašto naglašavate tih 30 minuta koji nisu bili dobri? Mi smo izašli iz priprema, igrali smo protiv suparnika koji je odigrao 21 utakmica, ovo je dobar rezultat i dobar efekt je ostavilo na kraju - rekao je Gattuso kojeg je iz takta 'izbacilo' pitanje jednog novinara.

Pukštas i Sahiti nisu odigrali na nivou.

- Za vas nisu bili dobri, za mene je to bilo jako dobro.

Ponavlja se situacija godinama da se igra samo na Marka Livaju, da Hajduk nema napadača.

- Dobro, popravit ćemo to u sljedećim utakmicama...

Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn

Što ste vi vidjeli pozitivno iz ove pobjede?

- Mnogo je pozitivnih stvar, radi se o suparniku koji je dobar i u presingu i povlačenju. Prvo poluvrijeme moglo je završiti 3-0, 4-0, ali nemojte očekivati da ćemo mi zabijati po sedam golova. Mi ćemo sigurno rasti kako budu utakmice odmicale.

Ništa nije gotovo, igra se i na umjetnoj travi.

- Mi ćemo se pripremati u Prugovu na sintetičkom terenu novije generacije, vježbat ćemo, moramo se prilagoditi kao što su oni morali prilagoditi na vrućinu i pravu travu. Sigurno će biti i klizav teren, ali moramo se dobro pripremiti i privesti posao kraju.

Par riječi o navijačima?

- Hvala, hvala, hvala... Milijun puta hvala. Toliki broj navijača na tribinama, lijepa brojka, nadam se da će stadion biti stalno pun, a to će ovisiti o nama. Hvala svima, cijelom Splitu... 

Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn

U pojedinim trenucima Torshavn je ostajao četiri na četiri u obrani, to otvara dosta prostora da ih ugrozite ako budu i u uzvratu igrali na isti način.

- Pogreške su normalne, možda smo ih učinili, ali ja sam jako zadovoljan. Oni su zabili 33 gola i primili 13 u sezoni, oni su jako neugodni i ja sam jako zadovoljan ovim što smo prikazali.

Kako ste uspjeli od centralnog veznog Kalika napraviti krilo? Nekad su tako u Milanu igrači Milana iz veze igrali na krilu.

- To je sve zahvaljujući njemu, on ima volju, brzinu, na pripremama je igrao na poziciji Pukštasa, ima dobar ritam, mi za svakoga tražimo najbolju poziciju, volja je ono što on ima. Sahiti je griješio recimo, ali ima volju i želju da popravi pogreške i to me raduje. 

Idete u goste suparniku koji je u srcu sezone, čeka vas dugi put, igra se na sintetičkom terenu, a vi ste tek u pripremnom razdoblju. Koliko je to problem, možda treba popustiti treninge?

- Sutra je odmor, prekosutra se radi. Za postati momčad treba raditi svaki dan. Idemo igrati, nadmetati se.... Najlakše je reći "Gospe moja..." a u stvari treba prionuti radu da bi na koncu postali bolja momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 60

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Poslala je ocu poruku 'stižem na ručak', sjela u auto i nastradala. Sad slavi prvo zlato na POI
PRIČA ANĐELE MUŽINIĆ

Poslala je ocu poruku 'stižem na ručak', sjela u auto i nastradala. Sad slavi prvo zlato na POI

Parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić s 13 godina doživjela je tešku prometnu nesreću zbog koje je završila u kolicima. Odbojka joj je bila prva ljubav, a uz Helenu Dretar Karić stolni tenis joj je postao nova strast