Obavijesti

Sport

Komentari 3

Frigan zabio Leki, navijači otišli prije kraja utakmice zbog novog kiksa: Sramota za naš klub!

Frigan zabio Leki, navijači otišli prije kraja utakmice zbog novog kiksa: Sramota za naš klub!

U pravu su. Da sam bio na njihovom mjestu, i ja bih otišao s tribine. Kad vam ide dobro, oni vas nagrade. Kada je teško, opet su tu, rekao je Leko

VIDEO

Ivan Leko je eru u Hajduku završio porazom od Osijeka krajem listopada prošle godine. Dva mjeseca bio je bez posla, a onda je došla ponuda iz države u kojoj je stvorio ime. Početkom siječnja preuzeo je Standard Liege koji je daleko od svojih slavnih dana. Hrvatski stručnjak trebao je biti taj koji će ih prodrmati i vratiti u život. Uspio ih je ostaviti u ligi, ali Standard nastavlja prosipati ugled kojeg je gradio tijekom bogate povijesti kluba.

Leko je na klupi novog kluba pobijedio tek triput, remizirao pet puta i izgubio šest utakmica. Belgijsko prvenstvo se nakon 30 kola podijelilo na tri dijela, u raziravanje za ostanak, za prvaka i za plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Standard je miljama daleko od te pozicije koju drži Gent pa već sada mogu polako razmišljati o novoj sezoni.

Dortmund: Liga prvaka, klub Ivana Leke FC Bruges i Borussia Dortmund odigrali su 0:0

Iako su rasterećeni, baš im i ne ide. Lekina momčad je u 34. kolu remizirala kod Westerlooa (3-3). Standard je vodio 1-0 pa primio tri komada. Mladi hrvatski reprezentativac i bivši igrač Rjeke Matija Frigan izjednačio je na 1-1 pa su Stassin i Yow u potpunosti preokrenuli susret. Ipak, uspjeli su se gosti spasiti u završnici pa golovima u 78. i 94. minuti došli do boda.

Nije to nikoga razveselilo, bod je ravan porazu, a unatoč groznoj sezoni i lošoj formi od četiri utakmice bez pobjede, Standard je imao podršku na gostovanju. A navijači su jasno dali do znanja što misle o trenutnom stanju u klubu. Napustili su tribine prije kraja utakmice.

- Najgora sezona u našoj povijesti. Sramota za naš klub. Bori se ili umri - pisalo je na transparentu.

Svega toga je svjestan i Leko koji jednostavno nema recept kako podignuti momčad koja je u rasulu. I sam ju je preuzeo u teškoj situaciji.

Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju i preuzela vrh HNL-a

- U pravu su. Da sam bio na njihovom mjestu, i ja bih otišao s tribine. Kad vam ide dobro, oni vas nagrade. Kada je teško, opet su tu. Mi smo veliki klub, ali ne i velika momčad. Navijači imaju ideju kakav Standard žele gledati, ali to se ne vidi na terenu. Oni hoće predanost, disciplinu, energiju i fokus. Mi im to ne dajemo - kazao je Leko.

Još šest kola ostalo je do kraja sezone pa će u Standardu krenuti s preslagivanjem momčadi za sljedeću sezonu. Pitanje je hoće li je u nju povesti hrvatski trener...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne