Obavijesti

Sport

Komentari 2

FNC 19: Pejić diskvalificiran u bizarnoj borbi, Fabjan brutalno nokautirao bivšeg UFC borca

FNC 19: Pejić diskvalificiran u bizarnoj borbi, Fabjan brutalno nokautirao bivšeg UFC borca

Pejića diskvalificirali, Fabjan deklasirao bivšeg UFC borca, Banović prvak u bantamu, a pojas brani već u Zagrebu protiv Zdravkovića, nove FNC-ove akvizicije

VIDEO

U subotu je pred prepunim auditorijem bio FNC 19. "Gladijatorsku" večer u Puli otvorila su dva teškaša, borac Dylan Rajić (1-0) iz BiH i Slovenac Tim Kelc (1-2). Rajić je u MMA debiju (prije se u rodnoj Nizozemskoj bavio kikboksom) već nakon 30-ak sekundi tehničkim nokautom pobijedio.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Pejić vs Marcos Vinicius Costa (FNC 9)

U perolakoj kategoriji sučelili su se Istranin Erik Pletikos (3-1) i Randy Mboyo (3-1). Pletikos je bolje otvorio borbu, ali ozlijedio je rame, pa ga je u prvoj rundi tehničkim nokautom pobijedio Englez. Glavni dio priredbe počeo je borbom u poluteškoj. Kubanac sa slovenskom adresom, Andres Ramos (5-0), na bodove je pobijedio Litavca Arturasa Kudrešovasa (3-1).

U okviru FNC-a 19 bilo je i finale reality showa "Fight of Nations". Splićanin Marko Ančić (1-0) pobijedio je Srbina Voju Katanovića (3-4) u perolakoj kategoriji gušenjem u prvoj rundi i tako osigurao ukupnu pobjedu hrvatskom timu. Teškaš Martin Batur (9-3) tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio je Gruzijca Šotu Betlemidzea pa prozvao FNC-ova prvaka Ivana Vitasovića.

- Poštujem ga kao čovjeka i borca, ali moramo se obračunati - rekao je Batur, kojem je u kutu bio Roberto Soldić, ponajbolji hrvatski MMA borac.

Sve spremno za FNC 19 u Puli: Engleski borac jedini pao vagu, ali borba će se ipak održati
Sve spremno za FNC 19 u Puli: Engleski borac jedini pao vagu, ali borba će se ipak održati

Borac Darko Banović (20-9) iz BiH osvojio je inauguralni pojas u bantam kategoriji. U trećoj rundi pobijedio je Poljaka Bartosza Wojcikiewicza (9-2) "d'arce gušenjem". Nakon borbe u kavez je ušao Srbin Miljan Zdravković (8-0), nova akvizicija FNC-a i novi izazivač za pojas do 61 kg. Borba Banovića i Zdravkovića trebala bi se održati na priredbi u Zagrebu u studenom.

Britanac Jordan Barton (10-3-1) obranio je pojas u perolakoj. Na bodove je pobijedio Brazilca Ronyja Jasona (18-11).

Uoči glavne borbe vrijeme je došlo i za okršaj dvaju trenera iz FON-a. Hrvatski borac Filip Pejić (16-9-2) ušao je u kavez protiv crnogorskog borca Vase Bakočevića (44-24-1). Pejić je u prvoj rundi Bakočevića pogodio u jetru, a on se sklupčao. Pejić je u pokušaju da završi posao nehotice nedozvoljenim "soccer kickom" pogodio Bakočevića u glavu te su ga diskvalificirali.

- Kad sam počeo MMA karijeru, 'soccer kickovi' bili su dopušteni. Pejiću ovo računam kao pobjedu - rekao je Vaso, koji je pehar namijenjen pobjedniku predao Pejiću, a on ga je ostavio u kavezu.

Slovenac Miran Fabjan (5-3) u borbi večeri tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio je spomenutog De Castra, bivšeg UFC borca. Fabjan je protiv De Castra uskočio zbog ozljede klupskoga kolege Vitasovića.

Osvojio je pojas privremenog prvaka, ali ga je odmah predao Vitasoviću. Nakon borbe u kavez je ušao srpski borac Aleksandar Ilić (15-6) i upravo će se on sučeliti s Fabjanom na priredbi u Areni Zagreb 23. 11.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO