Obavijesti

Sport

Komentari 24

Fiba nije zadovoljna: Hrvatska i Srbija 'lete' sa SP-a na Kreti?!

Fiba nije zadovoljna: Hrvatska i Srbija 'lete' sa SP-a na Kreti?!
1

Fibi se ne sviđa preustroj ABA lige koji su dogovorili klubovi i savezi na sastanku u Zagrebu, piše Eurohoops. Hrvatsku i Srbiju Fiba bi mogla izbaciti sa SP-a na Kreti

VIDEO

Na sastanku vodstva ABA lige u Zagrebu dogovoren je novi model preustroja regionalne lige po kojem bi klubovi bili vlasnici ABA lige, a ne da liga bude u vlasništvu fizičkih osoba, kao što je bilo dosad i što je smetalo Fibi te je zbog toga prijetila klubovima izbacivanjem iz Eurobasketa, Eurolige i Eurokupa. 

Klubovi i savezi iz regije dogovorili su novi model u kojem je vlasništvo nad ligom prebačeno na saveze i klubove, a tvrtka Sidro d.o.o., koju vodi šest privatnih osoba, ostala bi nadležna za vođenje natjecanja. Mislilo se kako Fiba neće imati prigovora na taj novi model, no portal Eurohoops.net piše kako Fiba nije zadovoljna reorganizacijom regionalne lige te bi mogla izbaciti Hrvatsku i Srbiju s Europskog prvenstva za igrače do 19 godina koje počinje sljedećeg tjedna na Kreti. 

Tako nastavak ABA lige ponovno dolazi pod znak pitanja, a Hrvatskoj i ostalim državama sudionicama ABA lige prijeti i suspenzija s Eurobasketa u rujnu. 

Fiba je Hrvatskoj i Srbiji dala dodatni rok od 10 dana kako bi doradili ugovor koji su potpisali u Zagrebu inače slijede sankcije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve
'MODRI' U BANJOLE

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve

Plus+ Nenad Bjelica odmara u Poreču pa mnoge zanima hoće li u srijedu potegnuti u 60-ak kilometara udaljene Banjole. A igrači iz drugog plana moraju pokazati ozbiljnost, mirno riješiti nedoraslog suparnika