Obavijesti

Sport

Komentari 14

Evo koliko novca će brončana Sandra dobiti za odličje na OI-ju

Evo koliko novca će brončana Sandra dobiti za odličje na OI-ju

Sandra je u finalu diska u Parizu zauzela treće mjesto s rezultatom 67,51. Istu daljinu bacila je i Kineskinja Bin Feng, ali je imala bolji drugi hitac pa je osvojila srebro. Zlato iz Tokija obranila je Valarie Allman

VIDEO

U Londonu i Riju je bila zlatna, u Tokiju joj je brončano odličje izmaknulo za 71 centimetar i bilo je to jedno od rijetkih natjecanja na kojem Sandra Elkasević (ex Perković) nije osvojila medalju. No, vrijeme prolazi, ali klasa ostaje. Malo toga se promijenilo, eventualno Sandrino prezime nakon što se udala, no vrhunski rezultati su i dalje tu. Hrvatska heroina i dalje je sam vrh svjetskog bacanja diska što je potvrdila novom olimpijskom medaljom, ovoga puta brončanog sjaja.

Sandra je u finalu bacanja diska u Parizu zauzela treće mjesto s rezultatom 67,51. Istu daljinu bacila je i Kineskinja Bin Feng, ali je imala bolji drugi hitac pa je osvojila srebro. Zlato iz Tokija obranila je Valarie Allman hicem od 69,50 metara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska slavi novu medalju na OI-ju! Sandra je osvojila broncu 00:44

Elkasević će dobiti 18,5 tisuća eura za broncu

Da je osvojila zlato, Republika Hrvatska bi ju nagradila s 41 tisućom eura. No, za osvojenu broncu dobit će 18,5 tisuća eura koliko ministarstvo turizma i sporta izdvaja za brončane olimpijce. Za srebro sportaš dobiva 26 tisuća eura.

Athletics - Women's Discus Throw Qualification-Gp B

Inače, sportaš osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama stječe pravo "sportske mirovine" od 45. godine. U Hrvatskoj zlatni olimpijac nakon napunjene 45. godine ima naknadu u stopostotnom iznosu prosječne hrvatske plaće za cijelog svog života.

Na razini prosječnog životnog vijeka jedan zlatni olimpijac dobije od države više od pola milijuna eura, kad se zbroje nagrade i ta "sportska mirovina".

Sandra je svoj status zlatnog olimpijca osigurala još 2012. u Londonu, a potvrdila ga je četiri godine kasnije u Riju. Za zlato u Londonu Sandra je dobila 100.000 kn, što je oko 13.300 eura, a za zlato u Riju 104.000 kn (13.800 eura). To je manje novca za pojedinačno zlato nego što je dobila za broncu u Parizu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"