Obavijesti

Sport

Komentari 14

Evo koliko je Dinamo zaradio od Lige prvaka i koliko bi još mogao pospremiti u blagajnu

Evo koliko je Dinamo zaradio od Lige prvaka i koliko bi još mogao pospremiti u blagajnu

Dinamo je u blagajnu pospremio monstruoznu svotu koja će mu pomoći da još malo ojača svoj primat u hrvatskom nogometu i napravi značajniji rezultat u europskim natjecanjima

VIDEO

Za razliku od prethodnih godina kada je morao proći kroz iscrpljujući žrvanj kvalifikacija, Dinamo je ove sezone morao preskočiti samo jednu stepenicu za plasman u reformiranu Ligu prvaka. I Sergej Jakirović pokazao je da njegov stroj radi kao podmazan na početku sezone, razbili su Qarabag ukupnih 5-0 i izborili nastup među elitom. A od čega je satkana ova momčad hrvatskog prvaka, vidjet ćemo kada dođu na megdan najjačim klubovima.

Pokretanje videa...

Dinamo saznao osam protivnika u Ligi prvaka. Protiv Bayerna i Arsenala vani, Milan u Zagrebu 00:58

A osim utakmica protiv elite kao što su Bayern, Borussia Dortmund, Milan..., Dinamo je u blagajnu pospremio monstruoznu svotu koja će mu pomoći da još malo ojača svoj primat u hrvatskom nogometu i napravi značajniji rezultat u europskim natjecanjima. Prema neslužbenim podacima, 'modri' su plasmanom u Ligu prvaka inkasirali 28,483 milijuna eura.

To se odnosi na sam ulazak u najjelitnije europsko klupsko natjecanje koje im je donijelo 18.62 milijuna eura, petogodišnji koeficijent im je donio 4,68 mil. eura, a desetogodišnji još 5,19 milijuna eura. No, zarada neće stati na toj cifri, ovisno o uspjehu u Europi, blagajna bi se mogla još malo napuniti. Klub će za svaki osvojeni bod osvojiti 700 tisua eura te će dobiti i nagradu za konačni plasman.

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka

Ona iznosi 275.000 eura puta brojka obrnuto proporcionalna od konačnog plasmana. Ukratko, što više bodova Jakirovićeva momčad osvoji u Ligi prvaka, to će se klub osladiti s više milijuna. Pa eto dodatnog motiva za povijesni uspjeh. 

Što se tiče ostalih klubova, PSG već sada ima zagarantiranih 63 milijuna eura, dok će Manchester Cityju pripasti milijun eura manje. Najbogatiji klubovi u Europi najviše i zarađuju...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO