Obavijesti

Sport

Komentari 300

Donna Vekić je u polufinalu Wimbledona! Napravila je ono što nitko nije čak 25 godina

Donna Vekić je u polufinalu Wimbledona! Napravila je ono što nitko nije čak 25 godina
4

Senzacionalna Vekić pobijedila je Lulu Sun i plasirala se u polufinale najvećeg teniskog turnira na svijetu. Jedina Hrvatica koja se probila do tu bila je Lučić-Baroni prije 25 godina

VIDEO

Cijela sezona bila je izuzetno varljiva. Nije uspjela spojiti tri pobjede od lipnja prošle godine, često je ispadala s turnira i već u prvom kolu pa se to odrazilo i na stanje na ljestvici. A onda je došlo ljeto, travnati dio sezone i u Donni probudio čaroliju. U Bad Homburgu izgubila je u finalu od Šnajder i bila je to samo uvertira u čudo. Koje će se dogoditi na Wimbledonu.

Nakon 25 godina čekanja i Mirjane Lučić Baroni, Hrvatska je dočekala tenisačicu u polufinalu najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu! Senzacionalna Donna Vekić plasirala se među četiri najbolje na Wimbledonu nakon što je u četvrtfinalu pobijedila tenisačicu hrvatskog porijekla Lulu Sun (5-7, 6-4, 6-1)

Wimbledon 2024: Donna Veki? plasirala se u polufinale

Donna će za finale igrat protiv bolje iz ogleda Talijanke Jasmine Paolini (28, WTA 7.) i Amerikanke Emme Navarro (23, WTA 17.).

Bio je to neizvjestan susret tijekom prva dva seta, no nakon što je Vekić uspjela poravnati na 1-1, 23-godišnja Sun je ostala bez snage i energije što je 28-godišnja Osječanka znala iskoristiti za najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Vekić je imala više prilika za oduzimanje servisa suparnici i u prvom setu, prvenstveno u četvrtom gemu koji je trajao gotovo 15 minuta. U toj je igri Vekić imala tri "break-lopte", na prvu je Sun pogodila odličan servis, na drugu je Novozelanđanka dva puta pogađala lopticu rubom reketa, ali je ona odsjedala u terenu da bi na kraju pogriješila Vekić, a na treću je odskok loptice s neravnog dijela terena prevario našu igračicu. Nakon što je odličnim forhendom spasila prvu "break-loptu" suparnice kod rezultata 3-3, Vekić je pri vodstvu 5-4 stigla na dva poena od seta povevši sa 0-30 na servis Sun. Nažalost, i ostala je na tome da bi u sljedećoj igri napravila previše pogrešaka i izgubila servis, samim time i set.

Wimbledon

U drugom setu obje su igračice čvrsto držale svoj početni udarac sve do 4-3 za Vekić, a onda je naša igračica iskoristila pad u igri Sun za "break" i prednost 5-3. Iako je u prva četiri servis-gema u drugom setu izgubila samo jedan poen, Vekić je prilikom servisa za set napravila čak pet dvostrukih servis pogrešaka što ju je koštalo gubitka gema iako je čak i s tako lošim serviranjem izborila jednu set-loptu. Ono što joj nije uspjelo kad je serviala, jest kada je reternirala. S tri uzastopna poena na servis Sun nakon 30-15, Vekić je napravila novi "break" te dobila drugi set sa 6-4.

Treći set počeo je kao iz snova za Vekić, osvojila je prvih 13 poena odlučujuće dionice, što joj je donijelo prednost od 3-0, a onda je napravila još jedan "break" za 4-0, pa ga potvrdila odličnim serviranjem za 5-0 i tada je bilo jasno kako je pitanje pobjednice odlučeno.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 300

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'
NOVI KRALJ NOGOMETA

Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'

Dok su harali scenom znalo se da će kad-tad proći vrijeme Ronalda i Messija i da će neki drugi igrači uskočiti u njihove kopačke. To su učinili Mbappé i Haaland, kasnije se u priču uključio i Vinicius