Obavijesti

Sport

Komentari 4

Euroliga nam radi probleme. Hrvatska bez Hezonje u jednoj od ključnih utakmica za EP...

Euroliga nam radi probleme. Hrvatska bez Hezonje u jednoj od ključnih utakmica za EP...

Hrvatska u studenom igra dvije utakmice protiv BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, izravnog protivnika za plasman na turnir. U prvoj utakmici bit ćemo bez Hezonje i Brankovića zbog kalendara Eurolige

VIDEO

Hrvatski košarkaši su za ovo ljeto svoj posao završili. Nažalost, nećemo ih gledati na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ono što su pokazali na kvalifikacijama u Pireju ulijeva nadu da su pred nama konačno svijetli dani naše košarke koja je prošlog ljeta dotaknula dno kada smo igrali u društvu Irske i Luksemburga. Ne ponovilo se više.

Josip Sesar podignuo je reprezentaciju, uspostavio momčadsku kemiju i odradio vrlo dobar posao ovog ljeta, Grčka je jednostavno bila prejaka, ali naše košarkaše tek sada čekaju ključne utakmice koje će odrediti budućnost reprezentacije. Kao primjerice hoće li Dario Šarić i Ivica Zubac obući hrvatski dres sljedećeg ljeta, kao i hoćemo li Bojana Bogdanovića barem još jednom vidjeti u najdražoj odori.

Opatija: Košarkaška utakmica Hrvatska - Brazil

Hrvatska u studenom igra dvije utakmice protiv BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U prva dva kola imamo poraz od Francuske i pobjedu protiv Cipra, ali kako su Ciprani jedni od domaćina EuroBasketa, samo dvije reprezentacije iz naše skupine idu dalje, a to znači kako će ključne utakmice za prolazak biti upravo te dvije protiv BiH.

Do toga su ostala četiri mjeseca, ali raspored kojeg je objavila Euroliga za novu sezonu neće se nimalo svidjeti Sesaru. Ove godine primirile su se tenzije Uleba i Fibe nakon dugo godina, odlučili su prilagoditi kalendare kako bi najbolji euroligaški igrači mogli igrati za reprezentaciju. Euroliga je oslobodila termin u veljači sljedeće godine, ali je zanemarila da se kvalifikacije igraju i u studenom.

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija - Hrvatska

Na dan kada na domaćem terenu igramo protiv BiH, 21. studenoga, Real Madrid igra protiv Albe u 11. kolu Eurolige, što znači kako nećemo moći računati na Marija Hezonju. I bh. košarkaši bit će oslabljeni jer za Real igra i njihov najbolji igrač Džanan Musa. Dan kasnije Bayern igra protiv Barcelone pa na raspolaganju Sesar neće imati ni centra Danka Brankovića. Kada se uzme obzir da neće biti NBA igrača Ivice Zupca, Darija Šarića, Karla Matkovića i Bojana Bogdanovića, izostanak Hezonje veliki je udarac, ali kako nama, tako i njima. 

Nova utakmica protiv BiH čeka nas 24. studenog, a tada bi Hezonja, Branković, ali i Musa trebali biti na raspolaganju. Dobra je vijest što će u obje utakmice participirati Jaleen Smith koji je ovog ljeta potpisao za turski Bahcesehir koji nastupa u Eurokupu, a to bi mogao i Ante Žižić koji igra za Virtus, no nije se odazvao od 2022. Pojavile su se i glasine kako bi se Luka Šamanić mogao vratiti u Europu, što znači kako bi konačno mogao zaigrati u Hrvatsku. Želi ga Barcelona, ali njegov povratak je zasad malo vjerojatan. Hrvat čeka i nada se novom NBA ugovoru nakon što je prošlu sezonu odradio u Utah Jazzu. I sve je izvjesnije kako će ostati u SAD-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne