Obavijesti

Sport

Komentari 3

Elita se 'kompletira': Poznata još tri sudionika Lige prvaka

Elita se 'kompletira': Poznata još tri sudionika Lige prvaka

Poznati si u prvi klubovi koji su se kroz doigravanje plasirali u Ligu prvaka. Riječ je o Sparti, Red Bullu iz Salzburga i Young Boysima. Njima će se pridružiti još četiri kluba koji igraju u četvrtak

VIDEO

Nogometaši praške Sparte, austrijskog Salzburga i švicarskog Young Boysa igrat će u novom formatu Lige prvaka, ostvarivši pozitivne rezultate u uzvratnim utakmicama protiv švedskog Malmoea, kijevskog Dinama i turskog Galatasaraya. Sparta je pred svojim navijačima ponovno pobijedila Malmoe sa 2-0 te s ukupnih 4-0 izborila plasman u Ligu prvaka. Utakmica nije dobro počela za Spartu, jer je Veljko Birmančević u 19. minuti propustio realizirati kazneni udarac, ali je u 27. minuti to isto na drugoj strani učinio i Anders Christiansen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo savladao Qarabag sa 3:0 00:52

U 80. minuti je Lukaš Haraslin pogodio iz penala za 1-0, a tri minute poslije je asistirao Albionu Rrahmaniju za konačnih 2-0.

I Salzburg je pred svojim navijačima branio prednost od 2-0 iz prvog dvoboja s kijevskim Dinamom. Već u 12. minuti je Adam Daghim domaćoj momčadi donio i tri gola prednosti. Vladislav Vanat je u 29. minuti izjednačio i vratio tračak nade ukrajinskoj momčadi, ali se rezultat do kraja dvoboja na Red Bull Areni više nije mijenjao, ostalo je 1-1, pa su Austrijanci s ukupnih 3-1 izborili plasman u Ligu prvaka. Mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić nije bio u sastavu Austrijanaca što je samo potaknulo glasine kako radi na transferu.

Uefa je izmijenila himnu Lige prvaka, navijači su ogorčeni: 'Nogomet je službeno umro'
Uefa je izmijenila himnu Lige prvaka, navijači su ogorčeni: 'Nogomet je službeno umro'

Nogometaši Galatasaraya su se nadali da će na Rams Parku u Istanbulu pred svojim fanatičnim navijačima nadoknaditi gol zaostatka iz Berna. Međutim, to se nije dogodilo. Kad su u završnici utakmice kod 0-0 preuzeli veći rizik, domaći su kažnjeni iz kontranapada koji je u 87. minuti pogotkom za 1-0 i plasman Young Boysa u Ligu prvaka završio Alan Virginius, a to mu je bio debi za švicarsku momčad u koju je stigao iz Lillea.

U srijedu su na rasporedu još četiri uzvrata doigravanja, a prvi će u akciju od 18.45 sati igrači hrvatskog prvaka Dinama koji na gostovanju kod Qarabaga brane prednost od 3-0 sa Maksimira.

Čuli ste je puno puta, ali znate li koji je tekst himne Lige prvaka i na kojim jezicima se pjeva?
Čuli ste je puno puta, ali znate li koji je tekst himne Lige prvaka i na kojim jezicima se pjeva?

Od 21 sat Slovan će biti domaćin danskom Midtjyllandu (prva utakmica 1-1), norveški Bodo/Glimt gostovat će kod Crvene zvezde i braniti prednost 2-1 iz prvog dvoboja, a francuski Lille će na gostovanje kod praške Slavije donijeti dva gola prednosti.

Rezultati prvog dana doigravanja:

Galatasaray - Young Boys: 0-1 (ukupno 2-4)

RB Salzburg - Dinamo Kijev 1-1 (ukupno 3-1)

Sparta Prag - Malmö 2-0 (ukupno 4-0)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice
6. KOLO HNL-A

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice

DINAMO - HAJDUK 0-1 Pogotkom Livaje iz 70. minute Hajduk je odnio sva tri boda s Maksimira u dramatičnoj utakmici koja se igrala više od 100 minuta. Tako su 'bili' barem privremeno preuzeli vrh poretka HNL-a

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju.  Osjećam da dolazi taj dan...'
BIVŠI DINAMOVAC

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju. Osjećam da dolazi taj dan...'

Kad se osvrnem na trenutak kad mi je rečeno da imam još šest mjeseci života, moram reći da se danas osjećam pozitivno. Naravno, nije to slučaj svaki dan, rekao je bivši dinamovac Georg Koch koji boluje od raka