Proslavljeni nogometaš je prije nekoliko godina u Dubrovniku kupio kuću, a prošle svoj elitni restoran "Ezza" tamo otvorio. Najveći dio ljeta proteklih nekoliko godina provede upravo u 'biseru Jadrana'
Džeko u Dubrovniku uživao u skupom restoranu s obitelji, a onda je pozvao glavnog kuhara
Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko (36) dobio je državljanstvo Republike Hrvatske u studenom 2021. godine. Uredno je podnio molbu, prošao stroge uvjete i na koncu dobio hrvatske papire kojima je uvelike olakšao poslovanje na teritoriju Europske unije.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Jer proslavljeni nogometaš je prije nekoliko godina u Dubrovniku kupio kuću, a prošle svoj elitni restoran "Ezza" tamo i otvorio.
- Dubrovnik je mjesto gdje se uvijek osjećam kao kod kuće i gdje provodim ljetne odmore sa svojom obitelji. Zbog toga sam želio napraviti restoran koji će se razlikovati od svih ostalih, a sve to je za one koji vole Dubrovnik kao ja - rekao je Džeko na otvorenju.
Najveći dio ljeta proteklih nekoliko godina na odmoru provede upravo u 'biseru Jadrana', a kako je nedavno stigao u grad bilo je za očekivati da će ubrzo posjetiti svoj restoran.
Na Instagramu je objavio nekoliko storyja iz "Ezze" i vidi se da je itekako zadovoljan kako posao ide. No, jedan od videa sa sinoćnje večere je posebno privukao pažnju.
Suigrač našeg Marcela Brozovića iz Intera u jednom trenutku odlučio je pozvati glavnog kuhara da se priduži njemu i njegovu društvu te ga je pohvalio i čestitao mu na sjajno napravljenim jelima.
Džeko je kuharu, inače i svojem partneru u elitnom restoranu "Ezza" Arminu Hadžiću pružio ruku i čestitao, a sve je snimila i na Instagramu objavila njegova supruga Amra.
Inače, cijene u restoranu su pozamašne. Najskuplje jelo iz kuhinje je Ramstek Wagyu A5 Japan od 250 grama i njegova cijena je 100 eura (oko 750 kn).
Također, i ostali odresci su na cijeni, a Ribeye odrezak Wagyu Australija od 300 grama ima cijenu od 78 eura (585 kuna).
U restoranu se također priprema i Ezza burger (200g) i njegova cijena je 25 eura (190 kuna).
U okviru restorana je i koktel bar koji nudi brojna pića. Najjefitnije pivo je gotovo četiri eura, toliko iznosi i obična espresso kava, dok su kokteli između 10 i 15 eura (75 do 115 kn).
Naravno, tu su i brojna druga pića, a apsolutni rekord po cijeni drži vino Château Petrus, Pomerol, Bordeaux 1995/2001 čija boca košta više od 11.000 eura (82,500 kn).