Obavijesti

Sport

Komentari 20

Džeko danas protiv Hajduka! Turci tvrde: Mourinho ga ne želi pustiti. Evo što se zapravo zbiva

Džeko danas protiv Hajduka! Turci tvrde: Mourinho ga ne želi pustiti. Evo što se zapravo zbiva

Hajduk i Fenerbahče od 19 sati igraju pripremnu utakmicu u Grazu, "Bosanski dijamant" ipak neće zaigrati u bijelom dresu u toj utakmici i čini se kako je svakog dana sve dalje od splitskog kluba

VIDEO

Nakon tjedana medijske pompe Edin Džeko ovu srijedu napokon će se naći s predstavnicima Hajduka. Tako bi izgledala krnja informacija koja bi mogla zavarati navijače bijelih. U pitanju ipak nisu pregovori, nego utakmica koju Fenerbahče i "bili" igraju u Grazu u sklopu priprema od 19 sati. Bosanskohercegovački napadač neće zaigrati za Hajduk u toj utakmici, što se moglo pretpostaviti krajem lipnja, nego ipak ostaje u turskom velikanu. Barem zasad.

Pokretanje videa...

Lovre Kalinić na treningu Hajduka 00:47

Turski NTV Spor baš je uoči utakmice objavio kako je novi trener José Mourinho odlučio ostaviti devet stranih nogometaša u klubu, među kojima je i "Bosanski dijamant" uz Hrvata Dominika Livkaovića, Srbina Dušana Tadića, Poljaka Sebastiana Szymanskog, Nizozemca Jaydena Oosterwoldea, Brazilce Freda i Rodriga Becãa, Nigerijca Brighta Osayi-Samuela i Ganca Alexandera Djikua.

Transfer Džeke u Hajduk doista je još daleko od realizacije, doznaju 24sata. Fenerbahče nema problema pustiti ga ako prije toga dovede dvojicu pojačanja u napadu poput Marokanca Youssefa En-Neysrija iz Seville, koji je u pregovorima, ili neke druge.

Ni visoka plaća od 4,2 milijuna eura godišnje u Fenerbahčeu ne bi bila problem igraču koji bi pristao igrati po prihvatljivim uvjetima za Hajduk. A to znači zarađivati u rangu najplaćenijeg igrača Marka Livaje koji ima oko milijun eura godišnje. Kao i Ivan Rakitić. A pritom bi dobio i neku odštetu za prijevremeni raskid ugovora koji traje do ljeta iduće godine.

Za razliku od umirovljenog "vatrenog", koji bi trebao dogovoriti raskid ugovora sa saudijskim Al-Shababom krajem ovog ili početkom idućeg tjedna i potpis s Hajdukom, Džeko je ipak podosta dalje od bijelog dresa, ali je do kraja prijelaznog roka sve otvoreno i nije nemoguće da se Nikola Kalinić i njegov kolega na turskoj strani, bivši sportski direktor Hajduka Mario Branco, ipak dogovore.

Priče o transferu ne utječu previše na Džeku koji je vrhunski profesionalac i zabija i u 39. godini. Na ovim pripremama tako je bio strijelac u obje Fenerove utakmice protiv rumunjskog Petrolula (iz igre) i austrijske Admire (iz penala).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO