Lukas Kačavenda: Roko Šimić mi je krizmani kum, znamo se više od deset godina | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 10

Duo 'lokosa' kao duo Chelseaja Mount i Pulišić: Roko i ja smo kumovi i najbolji prijatelji...'

Duo 'lokosa' kao duo Chelseaja Mount i Pulišić: Roko i ja smo kumovi i najbolji prijatelji...'

Idem u treći razred Druge ekonomske škole na Trešnjevci, ali u zadnje vrijeme i ne stižem na nastavu. Puno mi u Lokomotivi pomaže najbolji prijatelj i kum, Roko Šimić, priča za 24sata mladi veznjak Lukas Kačavenda

VIDEO

Uh, Roko Šimić (17) mi baš puno pomaže. Da nema njega, puno bi mi teže bilo snaći se u prvoj momčadi sa starijim dečkima, priča nam Lokomotivin supertalent Lukas Kačavenda (18). 

Lukas uživa maksimalno povjerenje Samira Toplaka (51). Protiv Slaven Belupa je odigrao sedmu utakmicu u 1. HNL, četvrtu u nizu s maksimalnom minutažom, a već je došao do prvog seniorskog gola, ali i asistencije, kad je poslužio prijatelja Šimića u 3-1 pobjedi.

POGLEDAJTE VIDEO: Razgovor s Josipom Pivarićem

Pokretanje videa...

Josip Pivarić: 'Costa i Coman su mi radili najveće probleme, a u HNL-u Vešović' | 24 pitanja 06:17

- Ma presretan sam. Do jučer sam bio u juniorima pa po dolasku u prvu momčad shvatio kolika je razlika između juniorskog i seniorskog nogometa, ali vjerujem da sam se brzo adaptirao - priča nam Kačavenda.

Mladi veznjak dočekao je svojih pet minuta. 

- Trener Toplak otkrio me - slučajno. Bila je reprezentativna pauza, nedostajalo je igrača pa je trener pozvao nas pet-šest iz juniora za utakmicu s Orijentom. Tu smo mu se jako svidjeli Luka Stojković (17) i ja. Od tad smo stalno na treninzima s prvom momčadi, a meni se život potpuno promijenio - priča Kačavenda pa dodaje:

- Idem u treći razred Druge ekonomske škole na Trešnjevci, a u zadnjih mjesec i pol dana mislim da nisam ni dana bio na nastavi. Jednostavno, ne stignem. Treninzi mi se preklapaju sa školom, tu su i brojna putovanja, a zbog zgusnutog rasporeda i utakmice usred tjedna. Ocjene su malo pale, ali riješit ću to, škola mi je jako važna. Profesori mi izlaze u susret, a frendovi iz razreda prate sve moje utakmice i navijaju, ha-ha.

Vratili smo se još malo na utakmicu sa Slavenom.

- Nisam mogao zaspati dva-tri sata od uzbuđenja! Prije utakmice je trener Toplak prišao meni i Roku i kazao nam da od nas očekuje da riješimo utakmicu. To smo i učinili te napravili veliki korak ka ostanku u ligi - kaže dobro raspoloženi Kačavenda.

Kačavenda i Šimić nerazdvojni su. Osim sjajne suradnje na terenu, veže ih prijateljstvo izvan terena. I ne samo prijateljstvo...

- Roko mi je krizmani kum, a znamo se već više od deset godina. Kao klinci smo igrali zajedno u Kustošiji pa se u pionirima na dvije godine razdvojili. On je otišao u "lokose", a ja u Dinamo. Tamo sam igrao s top igračima poput Ivana Šaranića (17) i Tomislava Duvnjaka (18), ali u jednom trenutku nisam igrao koliko sam htio pa sam otišao u Lokomotivu - priča Kačavenda pa dodaje:

- Tamo me raširenih ruku dočekao Roko. Ma to prijateljstvo je nevjerojatno. Zajedno cijeli život idemo na more, na skijanja, odemo prespavati jedan kod drugog. I kad ne treniramo u klubu, mi treniramo zajedno.

A odakle je prezime Kačavenda, pomalo je neobično...

- Nemam pojma, stvarno. Tata je iz Zagreba, majka iz Siska. U Zagrebu sam i ja rođen.

Lukas se u svlačionici "lokosa" brzo snašao.

- Kao što sam rekao, kum Roko mi je puno pomogao, dao mi je par savjeta, upozorio me koga ne smijem ni pogledati, ha-ha. Puno sa mnom pričaju i kapetani Josip Pivarić (32) i Kyriakos Papadopoulos (29). Papa je baš dobar čovjek i najglasniji na utakmicama, ali i u svlačionici. Ma, top igrač - kazao je Kačavenda.

Zagrijavanje nogometaša Lokomotive i Slaven Belupa uoči početka susreta

Mi smo uvjereni da će se za ovog mladog veznjaka još itekako čuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Transferi UŽIVO: Hrvatski je napadač otišao u Katar, Roko Šimić napušta RB Salzburg
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Hrvatski je napadač otišao u Katar, Roko Šimić napušta RB Salzburg

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!
NAVIJAČI U DELIRIJU

Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!

Neslužbeno doznajemo da je upravo Perišić kontaktirao Rakitića i Džeku kako bi ih nagovorio da navuku bijeli dres. A što se tiče interesa PAOK-a za Livaju, njegov agent nam kaže da 'ta priča ne drži vodu'
Rijeka mu dogovorila transfer, a Marco Pašalić se ne javlja klubu
ZARADIO BI VELIKI NOVAC

Rijeka mu dogovorila transfer, a Marco Pašalić se ne javlja klubu

Marco Pašalić nakon ispadanja hrvatske reprezentacija s Eura mogao bi napraviti veliki transfer. Krilni napadač zna da postoji ponuda za njega, ali nitko iz Rijeke ne može s njim stupiti u kontakt jer se ne javlja na mobitel