Obavijesti

Sport

Komentari 15

Duje Dukan ostao na korak do finala pred 80.000 gledatelja

Duje Dukan ostao na korak do finala pred 80.000 gledatelja
5

Duje Dukan postigao je osam poena uz pet skokova i dvije asistencije, ali njegovi Wisconsin Badgersi izgubili su u prvoj utakmici Final Foura od Kentuckyja 74-73

VIDEO

Duje Dukan ostao je na korak do velikog finala košarkaške NCAA lige. Sin bivšeg igrača Splita, a danas skauta Chicago Bullsa Duje Dukana postigao je osam poena uz pet skokova i dvije asistencije, ali njegovi Wisconsin Badgersi izgubili su u prvoj utakmici Final Foura od Kentuckyja 74-73.

Pobjedničku tricu zabio je Aaron Harrison 5,7 sekundi prije kraja. Ništa neobično, to mu je već treći pobjednički šut na ovom NCAA turniru i to u samo osam dana!

- Uvijek želiš biti igrač koji će uputiti važan šut. Valjda sam blagoslovljen - rekao je Harrison, koji je zabio ukupno osam poena. 

Njegov brat blizanac Andrew ubacio je devet. Prvi strijelac Wildcatsa bio je James Young sa 17 poena, a Julius Randle, jedan od najboljih sveučilišnih igrača, koji bi na ovogodišnjem draftu prema prognozama trebao biti izabran među prvih pet, postigao je 16 koševa. Kod Wisconsina najefikasniji su bili Ben Brust i Sam Dekker s po 15 poena.

Legendarni trener Wildcatsa John Calipari, jedan od najplaćenijih trenera u svijetu košarke, pozvao je time-out već nakon minutu igre u 2. poluvremenu samo kako bi vikao na svoje igrače.

- Igrači uopće nisu slušali na odmoru - objasnio je.

Reagirali su serijom 15-0, bez koje se ne bi ni doveli u situaciju da Aaron Harrison zabije pobjednički šut.

U drugoj utakmici Connecticut je svladao Floridu 63-53 i prekinuo joj niz od čak 30 pobjeda, koji je počeo nakon poraza upravo od UConna 2. prosinca. DeAndre Daniels zabio je 20 koševa za pobjednike, a Patric Young 19 za poražene.

Finale je u ponedjeljak na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu, na kojem su se igrala i polufinala. Noćašnje utakmice uživo je gledalo 79.444 ljudi, čime je srušen rekord NCAA košarke s utakmice Michigan Statea i Kentuckyja iz 2003. Najgledanija košarkaška utakmica ipak ostaje ona s NBA All-Star vikenda 2010., koju je, također na stadionu Cowboysa, gledalo 108.713 ljudi.

Kentucky će se u ponedjeljak boriti za deveti, a Connecticut za četvrti naslov NCAA prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Budimirova životna priča: 'Tata je poginuo u nesreći. Mama nam je sve omogućila...'
ANTE JE SRUŠIO BARCU

Budimirova životna priča: 'Tata je poginuo u nesreći. Mama nam je sve omogućila...'

Zbog rata smo napustili dom 1992. u Žepču, počeo sam igrati kad je Hrvatska osvojila broncu u Francuskoj, a i žena mi je izbjeglica, iz Vukovara je. Kod frizure pazim da prekrije rez na glavi od pada na bazen

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!
PREKID KRIZE

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!

Dinamov stoper prvijenac je zabio u 91. minuti, a tri minute kasnije ponovno je bio precizan za konačnih 5-1. Ovo je prva pobjeda "modrih" u prvenstvu nakon 24. kolovoza i Gorice na Maksimiru (2-1)...
Englezi se raspisali o ubojitom hrvatskom napadaču: 'Treba paziti na njega, nevjerojatan je'
ISHVALILI GA

Englezi se raspisali o ubojitom hrvatskom napadaču: 'Treba paziti na njega, nevjerojatan je'

Riječ je o za njih nevjerojatnom igraču, čovjeku koji uživa u pravom statusu, njihovom najboljem strijelcu ikad, kaže zaposlenik Tottenhama o Andreju Kramariću