Obavijesti

Sport

Komentari 12

Drugoligaš je objavom izazvao buru pa opozvao odluku: 'Svi koji ste vrijeđali kupite kartu'

Drugoligaš je objavom izazvao buru pa opozvao odluku: 'Svi koji ste vrijeđali kupite kartu'

Oko 150 Funcuta najavilo je dolazak u Sesvete ovaj petak i bodriti Šibenik na putu do prvog mjesta ljestvice u Prvoj NL. Iako su domaćini rekli kako im je osiguranje preskupo, pustit će navijače na tribinu

VIDEO

S vremena na vrijeme javnost dozna s kakvom se neimaštinom bori dio hrvatskih nogometnih klubova, i to ne samo onih iz amaterskih natjecanja, nego i iz Prve nogometne lige, drugog ranga hrvatskog nogometa. Šibeniku su nedavno odbili licenciju za prve tri lige zbog neispunjavanja uvjeta HNS-a, a isto je prošao i NK Sesvete. Ukupno 31 klub nije dobio licenciju za traženi rang natjecanja od njih 56 koji su se prijavili. Sad na vidjelo izlaze novi problemi.

Pokretanje videa...

Dinamovci izazvali oduševljenje u Sesvetama 00:36

Šibenik, koji se sa Zrinskim bori za naslov u drugoj ligi, ovaj petak gostuje u Sesvetama (15.50) i može zasjesti na vrh ljestvice. Iako su se u Krešimirovu gradu nadali kako će imati glasnu podršku s tribina Stadiona svetog Josipa Radnika, gdje je na Međunarodni praznik rada gostovao Dinamo i izgubio s juniorima (1-0), činilo se kako se to neće dogoditi. Naime, Sesvete su prvo priopćile kako ne mogu osigurati dovoljan broj redara ako značajno ne podignu cijenu ulaznice, koja inače stoji pet eura, pa su odlučili kompletno zatvoriti tribine! A nekoliko sati poslije sve su opozvali.

Poštovani ljubitelji nogometa, obavještavamo Vas kako je Uprava nogometnog kluba Sesvete povukla svoju odluku o zatvaranju stadiona na utakmici NK Sesvete-HNK Šibenik te se stadion ponovno otvara za navijače. S obzirom na veliki broj negativnih reakcija od strane cijelokupne nogometne javnosti dopustite da obrazložimo našu inicijalnu odluku te zatražimo od Vas razumijevanje za istu.

Utakmica NK Sesvete - HNK Šibenik zbog medijskih obaveza u okviru Prve NL (koji se vežu na utakmicu SuperSport HNL Rudeš-Gorica koja se održava u petak 10. svibnja u 18:00 sati, obije utakmice se prenose na MaxSportu) se treba održati u petak 10. svibnja u 15:50 sati. Dakle, utakmica započinje i djelomično se održava radnim danom u vrijeme radnog vremena velike većine potencijalnih gledatelja.

Prema našim procjenama na utakmicu bi došlo između 70-130 domaćih i gostujućih navijača. Za utakmici sa tolikim brojem navijača naloženo nam je da moramo organizirati pored naših 15 plaćenih redara još 15 profesionalnih redara (obično su to 4 profesionalna), interventnu policiju i temeljnu policiju zbog potencijalnog organiziranog dolaska navijača HNK Šibenika.

U šali možemo reći da bi na utakmici bilo više redara i policije nego navijača, što predstavlja apsolutni organizacijski i financijski besmisao. U takvoj situaciji NK Sesvete će uvijek sačuvati taj, za veliki broj naših sugrađana, veliki iznos novaca i dati plaće za 55 (slovima: pedesetipet, dobro čitate) zaposlenika, igrača i stipendista koji uredno svakog mjeseca primaju plaću od NK Sesveta, nego organizirati jedan takav događaj. Međutim, uz podršku prijatelja kluba utakmica će se održati pred navijačima te im na tome ovim putem i zahvaljujemo.

Svim zlim ljudima i komentarima iz kojih se da iščitati da ne razumiju najbolje procese u nogometu, a naročito način na koji se isti financira, želimo dati priliku da kupe kartu te sa istim žarom kojim su vrijeđali dođu podržati najmlađu ekipu Prve NL NK Sesvete u, nadamo se, pobjedi nad HNK Šibenikom", objavili su iz Sesveta.

Dolazak je, prije nego što je postalo jasno kako će tribina biti otvorena, najavila Šibenikova navijačka skupina Funcuti.

Sličan je potez prošle godine morao povući Inker u utakmici zadnjeg kola juniorskog prvenstva, kad je u Zaprešiću gostovao Hajduk. Tad nije na tribinu pustio ni lokalce koje je zanimalo kako će Splićani proći u borbi za naslov, na koncu ih je pretekao Dinamo. Valjda je netko zaboravio da se nogomet igra zbog navijača koji će ovako biti osuđeni na praćenje utakmice na televiziji. Žalosno.

Raspored u borbi za naslov u Prvoj NL:

  • Sesvete - Šibenik (10. svibnja, 15.50)
  • Jarun - Zrinski (12. svibnja, 17.30)
  • Zrinski - Sesvete (18. svibnja, 14.50)
  • Šibenik - Vukovar (19. svibnja, 14.30)
  • Vukovar - Zrinski (25. svibnja, 17.30)
  • Šibenik - Dubrava (25. svibnja, 17.30)
  • Zrinski - Šibenik (1. lipnja, 17.30)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice