Obavijesti

Sport

Komentari 9

Drago Gabrić odveo 'bile' do tri boda u Zaprešiću

Drago Gabrić odveo 'bile' do tri boda u Zaprešiću
5

Hajduk je pobijedio Inter 2-0 golovima veznjaka Gabrića i ostao na samo jednom bodu zaostatka za Dinamom. Nikola Kalinić je promašio penal

VIDEO

Pogrešku iz Osijeka Hajduk u Zaprešiću nije ponovio. Od prve sekunde navalili su na gol Intera, ali sve što su od toga dobili u prvih 40 minuta bilo je nekoliko sijedih na glavi trenera Miše.
- Da, tražili smo se u prvih 15-ak minuta - priznao je Ante Miše.
Promašivali su Gabrić i Andrić, a Ibričić je pogodio prečku. No u 40. minuti napokon se i Splićanima otvorilo. Ibričić je iz kornera pogodio Gabrića i Hajduk je poveo.
Ni u drugom poluvremenu slika se nije promijenila. Hajduk, koji je zaista za hrvatske prilike izgledao moćno, bio je  nekoliko puta na milimetar od drugoga gola. Posebno kada je Ibričić s tri-četiri metra pucao glavom, ali Delač još jednom čudnovato obranio. A onda u 65. minuti - cirkus. Kalinić se sjurio prema golu Intera, Budimir ga ruši, zarađuje crveni karton i - penal za Splićane. Zaprešićani su se sjurili na suca, Delač i Krznar zaradili su žute kartone, a nekoliko sekundi kasnije i Hajdukov Kalinić. Kalinićev udarac Delač je obranio, ali odbijenu loptu Gabrić posprema za konačnih 2-0. Interova klupa krenula se obračunati sa sucem i od tada je nogomet u Zaprešiću “završio”.
- Moram pohvaliti sve svoje igrače, odigrali smo na jako visokoj razini - govorio je nakon utakmice Miše, koji je zbog crvenog kartona ostao bez Maloče, a treći žuti dobili su Pandža i Buljat.
- Ostali smo samo na Vejiću na stoperskim pozicijama, tako da će u idućem kolu stopera igrati Ante Aračić - najavio je Miše. Njegov kolega Borimir Perković u tjedan dana je izgubio dvije utakmice, ali to i nije posebna tragedija budući da su protivnici bili Dinamo i Hajduk.
- Sada igramo s ekipama koje su na našem rangu i siguran sam da ćemo ostanak osigurati i prije same završnice prvenstva. Iako smo izgubili, dobili smo puno samopouzdanja kroz oglede s Dinamom i Hajdukom - kaže Perković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO