Obavijesti

Sport

Komentari 128

Dinamo sutra objavljuje novog trenera: Stiže Bjelica? Kandidat bio i nekadašnji svjetski prvak

Dinamo sutra objavljuje novog trenera: Stiže Bjelica? Kandidat bio i nekadašnji svjetski prvak

"Modri" su počeli pregovore oko povratka u klub trenera koji je postao prvi favorit navijača nakon Jakirovićeve smjene. Ostalo je još riješiti detalje raskida ugovora s Union Berlinom

VIDEO

Nenad Bjelica (53) blizu je dogovora oko preuzimanja Dinama, doznaju 24sata! Četiri i pol godine nakon naprasnog odlaska iz Maksimira usred korona krize bivši trener Union Berlina trebao bi se vratiti u klub i pokušati prodrmati maksimirsku momčad koja je u rezultatskoj krizi, na trećem mjestu HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Vaha o krizi u Dinamu

Pokretanje videa...

Vaha za 24sata o Dinamovoj krizi: 'Nema panike. Ne možete naći pravog trenera preko noći' 00:58

Osječanin je pod ugovorom s njemačkim klubom do ljeta 2026. iako je dobio otkaz početkom svibnja. Prije službene potvrde iz Maksimirske 128, koja bi trebala stići u četvrtak, on treba dogovoriti raskid ugovora s Unionom, na čemu je radio proteklih dana dok je boravio u Poreču. Pregovori s Dinamom traju, moguće je da cijeli posao i propadne, ali u ovom trenutku čini se da je dogovor blizu. Osim njega, u užim je kombinacijama bio i bivši svjetski prvak Fabio Cannavaro.

"Modri" su otpustili Sergeja Jakirovića prošli četvrtak, dva dana nakon epske blamaže protiv Bayerna (9-2), a prije tog trenutka, kako su priznali, nisu htjeli uspostaviti bilo kakve kontakte oko njegova nasljednika. Čini se kako je izbor pao na čovjeka koji je po anketama navijača uvjerljivo dobio najviše glasova i koji je s "modrima" ostvario neke od najvećih uspjeha u novijoj povijesti kluba.

Zagreb: Trening GNK Dinamo uoči sutrašnje utakmice protiv Rosenborga

Bjelica je nagovijestio da bi se mogao vratiti u klub i potezom na društvenoj mreži gdje je proteklih dana zapratio jednu Dinamovu navijačku stranicu. Oni su to brže-bolje protumačili kao znak da dolazi, nakon čega je on otpratio stranicu i ostavio tek Osijek i Trabzonspor kao klubove koje prati. Razišao se s maksimirskim klubom na ružan način, nakon što nije htio prihvatiti smanjenje plaća zbog pandemije, a već je bio u kombinacijama za povratak prošlo ljeto, prije nego se klub ipak odlučio za Igora Bišćana.

Prilagodba mu neće biti problem, dobro poznaje prilike u klubu i nekolicinu igrača. U svlačionici će ga dočekati njegovi bivši igrači Danijel Zagorac, Dino Perić, Kevin Theophile, Sadegh Moharrami, Arijan Ademi, Bruno Petković i Sandro Kulenović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 128

VIDEO

Gotovo je, Bjelica danas stiže u Dinamo! A član uprave odlazi?
STIGAO BIJELI DIM

Gotovo je, Bjelica danas stiže u Dinamo! A član uprave odlazi?

Nenad Bjelica je tijekom jutra riješio svoj status s Union Berlinom, a s njim u Dinamo dolaze Nino Bule, Danijel Jumić, Jasmin Osmanović, Leo Sovina i njegov sin Luka. Iz 'stare' garde tu ostaju dvojica