Doznajemo: Kovačević se vraća nogometu, ali to neće biti na mjestu trenera Varaždina... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Doznajemo: Kovačević se vraća nogometu, ali to neće biti na mjestu trenera Varaždina...

Doznajemo: Kovačević se vraća nogometu, ali to neće biti na mjestu trenera Varaždina...

Trenutno je Kovačević još uvijek na bolovanju, a ugovor s klubom mu istječe s 31. svibnjem, a tko će voditi Varaždince iduće sezone, još nije službeno objavljeno

VIDEO

Hoće li se trener Mario Kovačević vratiti na klupu Nogometnog kluba Varaždin iduće sezone, pitanje je to koji se pitaju mnogi navijači i simpatizeri varaždinskog prvoligaša koji je sezonu završio na 6. mjestu SuperSport HNL-a s 42 osvojena boda.

Identičan je to plasman kao i prošle sezone, no ove sezone Varaždinci su osvojili četiri boda manje nego prošle sezone. Protekle sezone kada je cijelu sezonu vodio Kovačević Varaždinci su upisali 12 pobjeda, 10 remija i 14 poraza, a ove sezone 10 pobjeda, 12 remija i 14 poraza.

Trener Varaždina otkrio sjajne vijesti: Karcinom se povukao, uskoro se vraćam nogometu!
Trener Varaždina otkrio sjajne vijesti: Karcinom se povukao, uskoro se vraćam nogometu!

Trener Mario Kovačević, koji je u svojoj borbi sa zloćudnom bolešću ujedinio Hrvatsku, dobro se oporavio od operacije karcinoma pluća. Naime, tumor mu je dijagnosticiran prošle godine u studenom. Cijelu Kovačevićevu situaciju hrvatska javnost je upoznala prije utakmice s Hajdukom koja je odigrana 12. studenoga.

POGLEDAJTE VIDEO: Poljud pozdravio Marija Kovačevića

Pokretanje videa...

Pljesak na Poljudu 00:57

Vodio je još i Varaždince protiv Rijeke te u susretu s Istrom 1961. Kovačević je operativnom zahvatu u specijalnoj bolnici Radiochirurgia Zagreb podvrgnut 6. prosinca. Operirali su ga prof. dr. sc. Igor Nikolić i dr. Hrvoje Feljan. Odstranjen mu je dio desnog plućnog krila na kojem je bio zloćudni tumor. Nakon kontrole u ožujku Kovačević primio je fantastične vijesti da se rak povukao te da će se moći vratiti trenerskom poslu. Trenutno je Kovačević još uvijek na bolovanju, a ugovor s klubom mu istječe s 31. svibnjem.

Varaždin: Mario Kovačević, bivši trener NK Varaždin

Kovačevića je na klupi varaždinskog prvoligaša zamijenio Nikola Šafarić koji je imao dvojnu ulogu onoga sportskog direktora i trenera. Šafarić je Varaždince vodio u 19 utakmica te je upisao sedam pobjeda, tri remija i devet poraza upisavši pritom 24 boda. Kovačević je s varaždinskim nogometašima u 17 utakmica uzeo 18 bodova. Tko će voditi Varaždince zasad nije službeno objavljeno, no neslužbeno doznajemo da će to biti Šafarić, dok je uloga skauta zbog zdravlja, odnosno manje količine stresa ponuđena Kovačeviću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga