Obavijesti

Sport

Komentari 140

Doznajemo: Gotovo je, Gvardiol postaje najskuplji stoper ikad!

Doznajemo: Gotovo je, Gvardiol postaje najskuplji stoper ikad!
2

Hrvatski nogometaš ovog je ljeta imao niz brojnih upita velikih klubova, ali i dvije službene ponude, one Tottenhama i Manchester Cityja. A Gvardiol je cijelo vrijeme priželjkivao odlazak u europskog prvaka...

VIDEO

Joško Gvardiol (21) sljedećih će dana postati novi igrač Manchester Cityja. Leipzig će za svog najboljeg igrača dobiti 90 milijuna eura, a hrvatski stoper postat će najskuplji branič u nogometnoj povijesti. Manchester City i Leipzig pregovarali su gotovo mjesec dana, a tek u utorak navečer definirali cijelu priču i dogovorili transfer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gvardiol odlazi u Manchester City i postaje najskuplji stoper ikad 00:43

Hrvatski nogometaš ovog je ljeta imao niz upita iz najvećih svjetskih klubova, ali jedine službene ponude stigle su iz Tottenhama i Manchester Citya. Joško Gvardiol nije bio zaintrigiran za odlazak  u Tottenham, njegova je želja cijeloga ljeta bio - Manchester City. Leipzig je dugo inzistirao na odšteti od 100 milijuna eura, ali će se na kraju zadovoljiti s 90 milijuna eura čistog keša, bez dodatnih bonusa.

Jedina želja Guardiole

Hrvatski nogometaš bio je najveća želja Pepa Guardiole ovog ljeta, ali veliki problem u cijeloj priči bio je financijski fair play Manchester Citya. I zbog tih regula europski prvak nije mogao za Gvardiola izdvojiti željenih 100 milijuna eura. Dapače, "građani" su prvo morali i nešto zaraditi, a sve je sređeno nakon što je Riyad Mahrez otišao u Saudijsku Arabiju.

Joško Gvardiol uskoro potpisuje za Manchester City, sve je dogovoreno - arhiva

Josep Guardiola cijelog je ljeta priželjkivao dolazak Gvardiola, španjolski strateg nije odustajao od mladog Hrvata niti kad se činilo kako pregovori Manchester Citya i Leipziga ne idu u dobrom smjeru. A bilo je, bez obzira na brojne napise stranih medija, i takvih trenutaka. Guardiola niti u jednom trenutku nije tražio drugog braniča, već je bio miran, čekao da se pregovori između Leipziga i Manchester Citya uspješno završe.

Liječnički pregled u petak

Zanimljivo, prije samo nekoliko mjeseci Joško Gvardiol je bio najbliže Chelseaju, a tada ga je na dolazak na Stamford Bridge telefonskim putem nagovarao i Mateo Kovačić. Mladi nogometaš u tom je trenutku odbio Chelsea, a sada će se s Kovačićem naći u Manchester Cityju. Gvardiol će u petak ujutro u pratnji svog agenta Marjana Šišića poletjeti prema Manchesteru gdje će odraditi liječničke preglede i potpisati višegodišnji ugovor s europskim prvakom.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Veliku zaradu u ovom će transferu dobiti i Dinamo koji ima pravo na 15% razlike u odnosu na cifru koju su već zaradili od Leipziga (20 milijun eura) i visine transfera. Zagrepčani će tako od Gvardiola dobiti dodatnih 10,5 milijuna eura, bit će to lijepa financijska injekcija "modrima" uoči finiša ljetnog prijelaznog roka.

Joško Gvardiol svojim će transferom prestići Harryja Maguirea za kojeg je Manchester United platio Leicesteru 87 milijuna eura. Obje strane (i Man. City i Leipzig) odavno su se usuglasile kako će transfer Gvardiola biti najskuplji u povijesti za jednog obrambenog igrača, samo su dva kluba morala riješiti "mali milijun" popratnih detalja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 140

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne