Obavijesti

Sport

Komentari 75

Leko: Bilo je i bolnijih poraza... Ništa, spustiti glavu i raditi kao psi. Najlakše se predati i kukati

Leko: Bilo je i bolnijih poraza... Ništa, spustiti glavu i raditi kao psi. Najlakše se predati i kukati

Na muci se poznaju junaci, velike momčadi i veliki igrači su tu kad je najteže, rekao je trener Hajduka i priznao: Nismo htjeli braniti 1-0, ali nismo došli u situaciju zabiti drugi gol!

VIDEO

Hajduk je nakon Istre u sudačkoj nadoknadi ostao i bez ijednog boda i na gostovanju kod Gorice u osmom kolu HNL-a (2-1) i tako uvelike kompromitirao odličan ulazak u sezonu i devet uzastopnih pobjeda u prvenstvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Torcida nakon poraza u Velikoj Gorici

Pokretanje videa...

Torcida nakon Gorica - Hajduk 2-1 01:14

Zvonimir Šarlija u 62. minuti je postao slučajni strijelac prvijenca za "bile" nakon ubačaja Yassinea Benrahoua i nespretne reakcije Marija Maloče koji je protivničkog stopera pogodio u lice, a lopta potom otišla u gol.

No daleko je to bilo od kraja, u 86. minuti Dino Štiglec je na ubačaj Krešimira Krizmanića iz voleja pogodio za izjednačenje, a u 92. Ante Matej Jurić imao dovoljno vremena primiti povratnu loptu koju mu je dao Tim Matavž i poslati je u suprotni kut za totalni preokret.

- Bilo je poraza. Težih i bolnijih. Dolazimo iz poraza doma. Imali smo teška dva tjedna. Morali smo pobijediti danas. Došli smo na teren koji nije bio u dobrom stanju. Vidiš po početku da će to biti jedna teška utakmica, krvava, na rezultat, da će biti potrebno biti sretan i spretan. U prvom poluvremenu bili smo malo bolji. Nismo zabili... U poluvremenu im kažeš... Otvori nam se, zabijemo lijep gol iz prekida, a onda primimo golove iz prekida... Težak poraz za sve nas. Ono što smo pružili na terenu..., nije to bio pravi Hajduk. 

Da ste pobijedili 1-0, pisalo bi se da velike momčadi pobjeđuju i kad ne igraju dobro.

- Htjeli smo mi zabiti drugi gol, ali momenti tog presinga nisu bili dobri. Nije Gorica imala neke šanse, ali moraš od njih očekivati nabacivanja, da ćeš biti stabilan. Puno pričamo kako se treba braniti, da ne smijemo raditi prekršaje sa strane. Nije nam bila ideja braniti 1-0, ali nismo došli u situaciju zabiti gol.

Pokretanje videa...

Gorica - Hajduk 2-1 (sažetak) 01:47

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Kako dignuti momčad?

- Događaju se u sportu i pobjede i porazi. Bilo je lijepo kad smo pobjeđivali, sad gubimo. Ništa, spustiti glavu i idemo raditi kao psi. Najlakše je predati se i kukati. Na muci se poznaju junaci. Velike momčadi i veliki igrači su tu kad je najteže. 

Livaja nije na nivou kao u prethodnim utakmicama. Igra li Hajduk samo kad igra Livaja?

- Marko je ključan igrač. Svaka momčad ih ima. Nogomet je kolektivna igra. Bitna je invidualna kvaliteta, ali puno je bitnija snaga i čvrstina momčadi. Na nama je da nađemo dobitnu formulu kako da dobivamo utakmice momčadski - zaključio je Leko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne