Obavijesti

Sport

Komentari 27

Đoković protiv Nadala 60. put, i zadnji? Evo gdje gledati uživo

Đoković protiv Nadala 60. put, i zadnji? Evo gdje gledati uživo

Zajedno imaju 75 godina i 46 Grand Slamova, dominiraju tenisom zadnja dva desetljeća, a 18 godina nakon prvog dvoboja opet igraju na istom kompleksu. Nadal kaže: "To ne mora biti posljednji ples"

VIDEO

Rekordnih 14 puta osvojio je Roland Garros i postao pariška legenda, ali ovaj utorak morat će na noge najuspješnijem tenisaču u povijesti već u drugom kolu Olimpijskih igara zahvaljujući slabom renkingu u sezoni koja bi mu trebala biti oproštajna. Rafael Nadal (38) zaigrat će protiv Novaka Đokovića (37) na Philippe Chatrieru i priuštiti nostalgiju brojnim navijačima na osvajače 46 Grand Slamova.

Pokretanje videa...

'Ivanišević voli fantazije. Novak je donio dobru odluku što je raskinuo suradnju s njim...' 00:48

Bit će im to jubilarni 60. dvoboj, a razlika ne može biti tješnja, Đoković vodi 30-29. Kladionice su dakako na strani Srbina (koeficijent 1,20 naspram 5 na Nadala). Prvi su put igrali još 2006., baš na Roland Garrosu, kad je Đoković predao zbog ozljede nakon gubitka prva dva seta. Novak je u prvih 18 mečeva imao samo četiri pobjede, a onda je u dva navrata nanizao sedam pobjeda. Zadnji put igrali su u četvrtfinalu Roland Garrosa 2022., Nadal je slavio u četiri seta.

- Nikoga drugoga ne mogu izabrati kao najvećeg rivala dokle god Nadal igra. Dok smo god na terenu, bez obzira na renking i događanja na touru. Samo zbog povijesti, našeg rivalstva i svega. Poštujem Alcaraza, on je tek došao u proteklih nekoliko godina, ima tu još igrača poput Medvedjeva. Ali Rafa i ja se dugo znamo, on je definitivno na prvom mjestu - rekao je Đoković.

Nadal je bio ljutit na organizatore jer je u subotu igrao prvo kolo parova sa sunarodnjakom Carlosom Alcarazom u večernjem terminu od 19 sati, a onda je u nedjelju morao na singl protiv Mađara Marton Fucscovicsa od 15.10. Taj je potez nazvao nečuvenim.

- Posljednji ples mene i Nadala? Ne, zašto bi bio posljednji - rekao je Rafa na pitanje o sudaru s velikim rivalom.

Meč Đokovića i Nadala drugi je na centralnom terenu nakon dvoboja Poljakinje Ige Swiatek i Francuskinje Diane Parry. Prijenos meča možete pratiti na kanalu Eurosporta i streaming platformi Max.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane
NEMAJU POHVALNE RIJEČI

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane

Zato, kada dođete u Opus Arenu osjetite prije svega veliki kontrast između najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i grada u kojemu modernog nema nigdje, dodao je poljski novinar Jacob Seweryn

Hrvatska - Poljska: Gdje gledati uživo važnu utakmicu iz Osijeka
PRIJENOS OD 20.45

Hrvatska - Poljska: Gdje gledati uživo važnu utakmicu iz Osijeka

Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, ja ga ne vidim! Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim, rekao je Zlatko Dalić na temu Perišića
U Osijeku neće proći dojam, samo bodovi! Dalić vraća stari sustav i 'zaleđenog' dinamovca?
KAKO NA POLJSKU?

U Osijeku neće proći dojam, samo bodovi! Dalić vraća stari sustav i 'zaleđenog' dinamovca?

Plus+ Hrvatska pet i pol godina nije pobijedila u Osijeku! Poljacima je zbog ozljede otpao Buksa, i to nakon što je u Škotskoj ušao umjesto (lakše) ozlijeđenog Lewndowskog. A Dalić na klupi ima nekoliko asova koje nije koristio u Lisabonu