Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dobro došli "kažnjeničkoj bojni" na "pakleni" Poljud

Dobro došli "kažnjeničkoj bojni" na "pakleni" Poljud
3

Više od pola Hajdukove momčadi trenira na Poljudu. “Kažnjeničku bojnu” čine Jertec, Buljat, Linić, Andrijašević, Lendrić, Leko, Kalinić...

VIDEO

Dok se prva momčad priprema u idealnim uvjetima austrijskih brda, srpanjsko sunce ugrijalo je Poljud na preko 30 stupnjeva. U dvorani, ispod limenog krova, u kojoj treninge odrađuju prekobrojni, bilo je barem pet više.
- Ovo su pravi uvjeti, kombinacija saune i terena - našalio se Duje Poljak, zadužen za tjelesnu pripremu 'kažnjeničke bojne', kako su sami sebe nazvali.
- Mi smo 'Grupa TNT', treniraš-ne igraš-treniraš - cinično dobacuje Dario Jertec, neformalni glasnogovornik skupine.
- Drago nam je da ste došli vidjeti u kakvim uvjetima radimo.
Vrućina je zaista paklena. Pluća već nakon par minuta vape za zrakom, teško je i zamisliti kako je nakon sat i pol napora.
Uz Jerteca u 'poljudskoj sauni' znoj prolijevaju i 'otpisani' Linić i M. Buljat, potom Andrijašević i Lendrić, koji su odbili potpisati profesionalne ugovore, M. Leko, L. Kalinić i Varvodić, koji čekaju gdje će ih uputiti na posudbu, i Oremuš koji se oporavlja od ozljede. Uglavnom šutke, zbog straha od kazne podnose napore u nemogućim uvjetima. Mole da ih razumijemo, Linić ne pristaje niti na zajedničku fotografiju.
- Nije tako loše, svakih desetak minuta popijemo po bocu vode, a Duje nas pusti i koju minutu na svježi zrak ispred dvorane - dobacuju mlađi uz smijeh. Jedini koji se ne libi otvoreno govoriti je inače mirni i šutljivi Jertec.
- Bolje uvjete od nas imaju i rudari - kaže i pokazuje dres koji je već nakon pet minuta treninga potpuno mokar. 
- Pitajte direktora zašto su nas zatvorili u dvorani u kojoj ne rade ni ventilatori. Sigurno će vam reći da bi nam svježi zrak mogao naškoditi. Snimite i ove crne zidove. Takva će nam lica biti za 15 minuta. Sve zbog gumene podloge. Još bi netko mogao i karcinom zaraditi. Klub nam je zaista omogućio vrhunske uvjete, kao da smo u koncentracijskom logoru - cinično je govorio Jertec.
Ceh je za sada platila jedino lopta, koju je bijesno, sa 20-ak metara, zakucao pod prečku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne