Obavijesti

Sport

Komentari 2

Diži sidro: Klubovi su vlasnici ABA lige, sjedište u Zagrebu

Diži sidro: Klubovi su vlasnici ABA lige, sjedište u Zagrebu
7

SAMO REGIJA U novoj ABA ligi neće biti predstavnika Bugarske, Mađarske ili Češke, bit će besplatna za klubove sudionike, a sjedište lige bit će u Zagrebu...

VIDEO

Vodeći ljudi klubova iz ABA lige te saveza zemalja bivše Jugoslavije nakon višesatnog vijećanja dogovorili su model natjecanja koji će predstaviti Fibi. Pod prijetnjama izbacivanja s Eurobasketa ili iz Eurolige i Eurokupa, jučer je 12 klubova i šest saveza potpisalo dokumente o preustroju ABA lige.

Više neće biti u vlasništvu fizičkih osoba, što je Fibi smetalo, već u vlasništvu klubova sudionika. Ta će novonastala liga za upravljanje angažirati tvrtku Sidro na tri godine, a razlika je što je ona dosad bila u 80-postotnom vlasništvu šestorice fizičkih osoba, među kojima su Josip Bilić, Danko Radić i Bože Miličević, a 20 posto je pripadalo klubovima osnivačima. 

Sad će omjer biti obrnut, 80-20 u korist klubova. Sjedište lige bit će u Zagrebu, a ona će imati predsjednika i dva dopredsjednika, koji će se svake godine mijenati po abecednom redu klubova. U nadzornom odboru bit će predstavnici četiriju najboljih klubova iz prošle sezone.

Svi se nadaju da Fiba, koja će potpisane dokumente razmatrati sutra, neće imati primjedbi na takav dogovor. U ligi će nastupati isključivo klubovi iz zemalja bivše Jugoslavije, dakle bez Mađara, Bugara, Čeha... Za sve će klubove biti besplatna, a čelnici vjeruju da će uz bolje uvjete ostvarivati i profit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve
'MODRI' U BANJOLE

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve

Plus+ Nenad Bjelica odmara u Poreču pa mnoge zanima hoće li u srijedu potegnuti u 60-ak kilometara udaljene Banjole. A igrači iz drugog plana moraju pokazati ozbiljnost, mirno riješiti nedoraslog suparnika