Obavijesti

Sport

Komentari 3

Dinamo želi vratiti igrača kojeg je prodao za 14,5 milijuna eura

Dinamo želi vratiti igrača kojeg je prodao za 14,5 milijuna eura

Imali smo neki kontakt. Malo su se raspitivali. Sve je ostalo na tome. Moja želja nije bila upitna, ali nekako se to otegnulo, govorio je Benković prije godinu dana...

VIDEO

Prije šest godina Leicester ga je kupio od Dinama za 14,5 milijuna eura. Bio je neizbrušeni nogometni dijamant i jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša pred kojim je velika karijera, no nažalost, nije se usrećio u najjačoj nogometnoj ligi na svijetu. Transfer je došao prerano i njegova karijera krenula je prema dolje. 

Pokretanje videa...

Baturina i Sučić, dvojac vrijedan možda i do 50 milijuna eura! 01:07

Iza Filipa Benkovića (27) je nekoliko teških sezona u kojima je tražio afirmaciju po posudbama, a prošlog ljeta se skrasio u Trabzonsporu gdje je došao došao na posudbu na poziv Nenada Bjelice. Vrlo brzo se nametnuo u prvom sastavu, ali kako je novi trener Dinama dobio otkaz nakon dva mjeseca, Benkovića su zabetonirali na klupu pa je tako dočekao istek posudbe. Vratio se u Udinese, ali samo kako bi potpisao raskid krajem kolovoza..

Zagreb: Susret 16. kola HT Prve lige izme?u Dinama i Lokomotive

Nekad ponajveći talent hrvatskog nogometa je već mjesec dana u potrazi za novim klubom, a čini se kako bi se mogao vratiti tamo gdje je sve počelo! Naime, komentator MaxSporta Andrija Cmrečnjak je u podcastu Tribina otkrio kako Dinamo želi dovesti Benkovića. 

Bjelica ga je upoznao u svom prvom mandatu na Maksimiru, a stoper je nedugo nakon toga otišao u Leicester. Ipak, imao je priliku pobliže ga upoznati tijekom angažmana u Trabzonsporu. Potreban mu je još jedan stoper kako bi pokrpao rupe u obrane koji su nastale ozljedama igrača. Samy Mmaee je 'out', Kevine Theophile-Catherine se tek oporavio pa Bjelica želi još jednog igrača koji bi zaoštrio konkurenciju i donio širi izbor u obrani. 

Split: Slavlje nogometaša Dinama nakon pobjede nad Hajdukom

Benković je slobodan, ali klub i igrač moraju se dogovoriti oko uvjeta. Bila bi ovo dobitna kombinacija za obje strane. Dinamo bi dobio besplatno vratio igrača koji je obilato napunio blagajnu i ne bi mu trebalo puno vremena za prilagodbu. A njemu bi to bila prilika za novi početak, da konačno pronađe staru formu nakon višegodišnjih putešestvija diljem Europe. 

I prije godinu dana Dinamo ga je htio, ali nije se realiziralo. Sada je situacija drugačija.

- Imali smo neki kontakt. Malo su se raspitivali. Sve je ostalo na tome. Moja želja nije bila upitna, ali nekako se to otegnulo. Valjda nije sazrelo vrijeme, nije bila situacija. I onda me zvao Nenad Bjelica da dođem u Trabzonspor - kazao je Benković za Germanijak.

U karijeri je igrao za Leicester, Celtic, Bristol, Cardiff, Leuven, Udinese, Braunschweig i Trabzonspor. Za svoje 'modre', u kojima je proveo nogometnu mladost, odigrao je 76 utakmica i zabio šest olova uz tri asistencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

VIDEO Mislite da nije bio penal za Dinamo na Bruni Petkoviću? Pogledajte start iz drugog kuta
VUKU SE REPOVI

VIDEO Mislite da nije bio penal za Dinamo na Bruni Petkoviću? Pogledajte start iz drugog kuta

Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti, rekao je Josip Mišić o spornoj situaciji nakon utakmice Dinama i Monaca. Proklizala je noga gostujućeg igrača, a njemački sudac tu je vidio - faul u napadu!?
Novi dinamovac oduševio protiv Monaca! Tukli su ga, krpali, a spasio je i čisti gol iz mreže...
POSTAJE HIT IGRAČ?

Novi dinamovac oduševio protiv Monaca! Tukli su ga, krpali, a spasio je i čisti gol iz mreže...

DINAMO - MONACO 2-2 Raul Torrente po dolasku u Dinamo nije bio na mapi. Dobio je sedam minuta u prvom kolu HNL-a, iduće tri nije igrao, pa jednu jest, i onda četiri opet nije. Dolazak Bjelice sve je promijenio