Obavijesti

Sport

Komentari 58

Dinamo juri po potvrdu naslova

Dinamo juri po potvrdu naslova

Maksimirski klub od 19 sati gostuje na stadionu na kojem nije pobijedio zadnja tri puta, a bijeli su silno motivirani uzeti bodove za Europu. Spektakl i otvoreni nogomet su, čini se, zajamčeni

VIDEO

Jedna od najneizvjesnijih sezona HNL-a bliži se kraju, a Dinamo, košarkaškim rječnikom, ima priliku zakucati. Prva meč-lopta je od 19 sati protiv Rijeke na Rujevici, stadionu na kojem nije pobijedio zadnje tri utakmice.

- Tri boda dovela bi nas pred vrata raja, pred tim vratima već i jesmo. Zašto ne potvrditi naslov čim prije? Imamo meč-loptu koju želimo iskoristiti - najavio je trener "modrih" Damir Krznar koji zna tko mu stoji s druge strane.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamova trofejna soba

Pokretanje videa...

Dinamova Trofejna soba 01:33

- Jedan je od naših najvećih klubova u zadnjih pet, šest godina. Jedini su nam puhali za vratom zadnjih godina, jedini su osvojili naslov, osim Dinama. Bit će to pravi derbi, ali idemo se postaviti kao lider, kao netko tko zavrjeđuje titulu. Želimo Rujevicu učiniti mjestom sreće.

Mario Gavranović nije igrao od remija u Šibeniku 3. travnja zbog ozljede, a vratiti bi se trebao baš protiv bivšeg kluba kojem je u dresu Dinama zabio tri gola.

Rijeka ima neke druge brige, borbu s Hajdukom za četvrto mjesto koje možda donosi Europu (ako Istra ne osvoji Kup) iako matematički još može dohvatiti i trećeplasiranu Goricu. Ali Hajduk je, nakon pobjede u Varaždinu, ipak glavni konkurent. Zaostaje samo jedan bod.

- Još jedna velika utakmica za nas, moramo poboljšati segment zajedništva, uložiti više energije i odgovornosti u borbi za bodove. U ovoj fazi natjecanja svaki nam je bod izrazito bitan. Nadam se da ćemo pokazati bolje lice nego na Poljudu - kaže trener Goran Tomić i dodaje:

- Ne zamaramo se s time što je Dinamo igrao preko tjedna (remi s Hajdukom 1-1, op.a.). Kojeg god igrača stavio, ima veliku kvalitetu. Igrače je dosta uznemirio poraz u Jadranskom derbiju, ali došli smo k sebi, vidim želju i motiviranost da se vratimo na staze prije te utakmice.

Osijek je propustio priliku ostati barem teoretski u igri za naslov još koji dan više nakon poraza na potopljenom travnjaku kod Gorice u petak (1-0).

Ne dođe li Dinamo do pobjede u Rijeci, novu će priliku imati već u utorak kad "bijelo-plavi" u Gradskom vrtu ne bi smjeli pobijediti Šibenik. Ako se to ne dogodi, i remi protiv Varaždina u srijedu na Maksimiru mogao bi biti dovoljan.

Prijenos utakmice je na kanalu Arena Sport 3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 58

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...
Baturina je oduševio i Francuze! Njegova klasa je neupitna, ali isti pristup mora imati i u HNL-u
POČINJE SE MIJENJATI

Baturina je oduševio i Francuze! Njegova klasa je neupitna, ali isti pristup mora imati i u HNL-u

Plus+ Baturina je u 81 domaćoj (HNL, kup i Superkup) utakmici skupio tek tri žuta kartona, dok u 30 europskih dvoboja već ima šest javnih opomena!? I takav pristup češće mora pokazivati na HNL terenima...