Obavijesti

Sport

Komentari 75

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina

VIDEO

Dinamova europska sezona svake godine počinje već u srpnju. Odmah na samom početku sezone, bez pravih utakmica i praktički direktno s priprema, 'modri' se odmah moraju upustiti borbu za Ligu prvaka i milijune eura koje donosi plasman u isto natjecanje. 

Pokretanje videa...

Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo uoči uzvratne utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Dinama 01:39

Unatoč sjajnim rezultatima u Europi posljednjih godina, hrvatski prvak svake sezone mora se probijati kroz žrvanj napornih kvalifikacija. Klub sanja što lakši put do grupne faze najelitnijeg klupskog natjecanja, a sljedeće sezone bi se to konačno moglo i ostvariti. Dinamovci bi prvi put sezonu mogli započeti u play-offu Lige prvaka!

Zagreb: Susret Dinama i Rijeke u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Prvi uvjet je zadovoljen, osvojili su naslov prvaka, a sada se mora poklopiti još samo jedna stvar. Jedan od uvjeta je bio da Slavia Prag ne smije osvojiti češko prvenstvo, što je i ispunjeno proteklog vikenda kada je Sparta osigurala naslov. Drugi uvjet je da Kopenhagen ne smije biti prvak Danske, a u utorak su se iznenađujućim porazom od Aarhusa (3-2) u 33. kolu oprostili od titule pa će se u posljednjem kolu za naslov boriti Brondby i Midtjylland.

I Slavia i Kopenhagen imaju veći europski koeficijent od Dinama pa je bilo jasno da ne smiju biti prvaci ako 'modri' žele u play-off. Na radost navijača hrvatskog prvaka, to se na kraju i dogodilo!

Kako bismo Dinamo sljedeće sezone gledali u doigravanju Lige prvaka, mora se poklopiti još samo jedna stvar. Borussia Dortmund ne smije 1. lipnja osvojiti najelitnije klupsko natjecanje! Kako u finalu igra protiv Real Madrida, najuspješnijeg kluba u povijesti ovog natjecanja, to je itekako ostvarivo. Neće Luka Modrić igrati samo za šesti 'klempavi' trofej, već i za svoj Dinamo. 

ARHIVA - Split: 11. kolo Prve Hrvatske nogometne lige, GNK Dinamo - HNK Hajduk

Prvacima Hrvatske bi ovakav rasplet donio nekoliko beneficija. Prvo, osigurali bi nastup u skupinama Europske lige, a igrali bi i dvije utakmice za plasman u Ligu prvaka. Drugo, europska sezona bi "modrima" započela tek 20. ili 21. kolovoza, umjesto 23. ili 24. srpnja u slučaju da krenu od drugog pretkola Lige prvaka pa bi igrači imali puno više vremena za odmor jer bi i pripreme počele kasnije. Treće, Dinamu bi pripalo zagarantiranih cca 15 milijuna eura za igranje playoffa Lige prvaka i (najmanje) skupina Europske lige. 

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL

Kako god, to je rasplet kojeg svi iščekuju u Maksimiru, a ako Real ne osvoji Ligu prvaka, Dinamo će svoj europski put opet započeti od drugog pretkola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne