Obavijesti

Sport

Komentari 19

Dinamo ima novog stopera! 'Gojak mi je pričao o klubu'

Dinamo ima novog stopera! 'Gojak mi je pričao o klubu'

Mmaee je svojedobno nastupao za belgijsku U-17 i U-19 reprezentaciju, a potom ipak izabrao Maroko. Prvi poziv u marokansku seniorsku reprezentaciju uputio mu je nekadašnji Dinamov trener, proslavljeni Vahid Halilhodžić

VIDEO

Dinamo je zasad zadržao kostur momčadi koja je prošle sezone osvojila dvostruku krunu i cilj ju je nadograđivati pojedincima koji će klubu donijeti još jednu razinu više. I pomoći 'modrima' da se plasiraju u grupnu fazu Lige prvaka.

Pokretanje videa...

Zafrkancija na treningu Dinama 00:41

To su Marko Pjaca i Raul Torrente koje je Dinamo predstavio još uoči početka priprema, a sada je Sergej Jakirović dobio još jedno rješenje u kadru. Riječ je o Marokancu Samyju Mmaeeu koji dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Ferencvarošom.

Zaoštrit će konkurenciju na stoperskoj poziciji gdje će Sergej Jakirović sad imati slatke brige. Uz novopridošle Mmaeea i Torrentea, tu su Kevin Theophile-Catherine, Maxime Bernauer i Dino Perić, a po potrebi može zaigrati i Stefan Ristovski. No, za njega je rezerviran desni bek. 

Svoje mišljenje o novom pojačanju Dinama u zadnjoj liniji dao je i sportski direktor Marko Marić

- Radi se o igraču koji je sigurno ogromno pojačanje za nas, mislim da ga možemo usporedit sa Theophileom u trenutku kad je stigao u naš klub, također u sličnim godinama kao i Samy. Igrač s velikim iskustvom, ima oko 200 utakmica na vrlo visokom nivou, vrlo je fizički moćan. Može čuvati igrača na širokom prostoru što se danas rijetko nalazi. Samy je odličan i s loptom u nogama, miran je i sjajno otvara igru, tehnički je izuzetno nadaren. Osobno volim igrače iz tog podneblja, Marokanci imaju stav, čvrst karakter, veliki su profesionalci. Uostalom, Vaha Halilhodžić ga je trenirao u reprezentaciji i o njemu je govorio sve najbolje. U Samyju smo dobili igrača na kojeg se možemo osloniti i po pitaju mentoriranja i odgoja naših mlađih igrača, primjerice Zebića, Jakirovića i Mikića. Kevin i Samy su idealan profil igrača za takve stvari.

- Drago mi je što sam postao novi član Dinama. U Ferencvarošu sam igrao i s nekim bivšim igračima Dinama - Rokom Baturinom, Marijanom Čabrajom i Amerom Gojakom pa mi je baš Gojak napričao puno lijepih stvari o klubu. Svjestan sam da je ovo stepenica više za mene osobno u karijeri, a ciljevi su mi vrlo jasni i jednostavni - osvojiti naslov prvaka, ući u Ligu prvaka, osvojiti što više bodova i dogurati što je moguće dalje u Europi. Hvala Upravi kluba na povjerenju, obećajem da ću dati sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo skupa ostvariti brojne uspjehe kojih ćemo se rado prisjećati - rekao je Mmaee.

Europa Conference League - Group F - Ferencvaros v Cukaricki

Mmaee je s Ferencvarošem u zadnjim trima sezonama igrao u grupnoj fazi Uefinih natjecanja, u prvim dvjema u Europa ligi, a potom u Konferencijskoj. Dvaput uzastopno izborili su i proljetni dio europskog kalendara. Suigrači u budimpeštanskom klubu bili su mu i trojica nekadašnjih dinamovaca: Roko Baturina, brat aktualne maksimirske desetke Martina, zatim Marijan Čabraja i Amer Gojak.

Mmaee je svojedobno nastupao za belgijsku U-17 i U-19 reprezentaciju, a potom ipak izabrao Maroko. Prvi poziv u marokansku seniorsku reprezentaciju uputio mu je nekadašnji Dinamov trener, proslavljeni Vahid Halilhodžić, u listopadu 2020. godine. Za nacionalnu je momčad u međuvremenu odigrao 10 utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ante Vukušić potpisao za Zrinski Osječko, Gojaka zovu HNL klubovi...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ante Vukušić potpisao za Zrinski Osječko, Gojaka zovu HNL klubovi...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Mourinho i Perez svađali su se zbog Modrića. 'On ne treba Realu. Već imamo bolje igrače'
POZADINA DOLASKA U REAL

Mourinho i Perez svađali su se zbog Modrića. 'On ne treba Realu. Već imamo bolje igrače'

Jako sam sretan što sam u najvećem klubu na svijetu punom spektakularnih igrača i s najboljim svjetskim trenerom. Nisam mogao tražiti ništa više, rekao je Modrić 2012. godine. I dan danas živi svoj san