Obavijesti

Sport

Komentari 22

Dinamo će i ovog ljeta brojiti novac. Još jedan velikan svim silama želi dovesti Danija Olma

Dinamo će i ovog ljeta brojiti novac. Još jedan velikan svim silama želi dovesti Danija Olma

Mnogi su mišljenja kako je došlo vrijeme za iskorak u njegovoj karijeri, a za njim vlada ogroman interes. Još od ranije želi ga Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Liverpool

VIDEO

Dani Olmo (25) je prije četiri godine otišao iz Dinama u Leipzig. Nije još do kraja izbrusio potencijal onako kako se očekivalo od njega, ali ovog će ljeta biti jedan od najtraženijih igrača. 

Mnogi su mišljenja kako je došlo vrijeme za iskorak u njegovoj karijeri, a za njim vlada ogroman interes. Još od ranije želi ga Real Madrid, Barca se nada vratiti ga u svoje jato, a sve je jače posljednjih tjedana zagrizao i Manchester City koji se raspituje oko španjolskog nogometaša. I nisu oni jedini. Kako piše katalonski Sport, u utrku za Olma uključio se i Liverpool. Tamo bi ga dočekala trojica bivših suigrača iz Leipziga, Fabio Carvalho, Ibrahim Konate i Dominik Szoboszlai. No, bit će velika borba za ovakvog igrača.

GER, 1.FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs RB Leipzig

Od ljeta će u njegovom ugovoru biti aktivna odštetna klauzula od 60 milijuna eura, a za bogate europske klubove je takva cijena 'bagatela' za igrača kao što je Olmo. Njegova prednost je što može igrati na oba krila, iza napadača pa čak i lažnu devetku. Zbog svoje polivalentnosti, ali i sjajnih tehničkih i taktičkih kapaciteta, želja je mnogih trenera. 

Olmo je u posljednje četiri godine često imao problema s ozljedama i nikada nije zablistao do kraja u Leipzigu, ali u posljednje vrijeme igra fantastično. Ove sezone odigrao je zabio osam golova i pet puta asistirao u 25 utakmica, a najveći trenutak sezone bila su tri gola Bayernu u Superkupu i onaj spektakularni gol protiv Brazila u prijateljskoj utakmici (3-3).

Spain draws Brazil 3-3 in a friendly match

I Dinamo bi lijepo omastio brk od ovog transfera. Leipzig ga je platio 29 milijuna eura, a dogovoreno je i da Modrima pri sljedećem transferu pripada 20 posto zarade njemačkog kluba. Ako ga Leipzig proda za 60 milijuna eura, odbila bi se cifra koju su iskeširali Dinamu i maksimirski klub bi dobio oko šest milijuna eura. Ni orali ni kopali, a lijepa cifra skrasila bi se u blagajni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne