Obavijesti

Sport

Komentari 14

Detalji potpisa Ivana Rakitića za Hajduk: Kad je predstavljanje, kakav je ugovor, koji broj nosi?

Detalji potpisa Ivana Rakitića za Hajduk: Kad je predstavljanje, kakav je ugovor, koji broj nosi?

Ivan je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju produljenja, neće biti najplaćeniji igrač u momčadi bijelih, ali novac mu nije bio motiv za dolazak u HNL

VIDEO

Ivan Rakitić (36) novi je igrač Hajduka. Legendarni hrvatski reprezentativac ostvarit će dugogodišnju želju i zaigrati za splitski klub, pridružiti se nekadašnjim suigračima iz reprezentacije Ivanu Perišiću, Marku Livaji, Lovri Kaliniću i Nikoli Kaliniću, koji ga je kao sportski direktor uvjerio da napusti Saudijsku Arabiju nakon samo pola godine i prvi put zaigra u HNL-u. Potpisao je jednogodišnji ugovor uz opciju produljenja na drugu godinu, ali još nije stigao u Split.

Pokretanje videa...

Rakitić osvojio Europsku ligu 03:32

Nakon Basela, Schalkea, Seville, Barcelone, još jednom Seville i Al Shababa, Hajduk je šesti klub u karijeri trofejnog hrvatskog nogometaša, čovjeka koji je 106 puta odjenuo dres "vatrenih" i zabio 15 golova. Sad će raditi pod vodstvom legende talijanskog nogometa Gennara Gattusa i drugo je ovoljetno pojačanje "bilih" nakon Gambijca Adboulieja Sanyanga Bambe (25) koji je stigao iz francuskog drugoligaša Grenoblea.

Koji će Rakitić nositi broj na dresu?

Rakitić je kroz seniorsku karijeru nosio je brojeve 17 (Basel), 10 (Schalke), 25 i 11 (Sevilla), 4 (Barcelona), 10 (Sevilla) i 30 (Al Shabab), a u reprezentaciji 7. Od navedenih slobodni su 11 i 30. Četvorku nosi Ivan Perišić, sedmicu Anthony Kalik, desetku Marko Livaja, 17-icu Dario Melnjak. Ivan se na koncu odlučio za slobodan broj 11.

Kolika će biti Rakitićeva plaća u Hajduku?

Rakitić bi u Hajduku mogao zarađivati oko 600.000 eura godišnje i neće biti ni blizu najplaćenijem igraču Marku Livaji koji s bonusima zarađuje oko milijun eura. U Arabiji je imao oko 15 milijuna eura bez bonusa, piše specijalizirani portal za plaće nogometaša Capology, odnosno 20,41 s bonusom. No upitno je koliko se uspio naplatiti s obzirom na to da je otišao nakon pola godine od dvije godine ugovora.

Ivan Rakitić oprostio se od hrvatske reprezentacije - arhiva

Hajduk nije morao posegnuti duboko u blagajnu kako bi ga doveo. Naime, Rakitić nije inzistirao na ugovoru kakav je mogao dobiti u drugim sredinama, dapače, radi se o višestruko manjem iznosu, a saznajemo i kako će veći dio njegovih zagarantiranih primanja biti pokriven sponzorskim ugovorom s jednom tvrtkom, dok će tek manji dio, koji je vezan za bonuse u slučaju trofeja ili plasmana u skupinu eurokupova, podmirivati Hajduk.

Kad će biti predstavljanje?

Kao i u slučaju dolaska Ivana Perišića, neće biti posebne ceremonije, već konferencije za medije koja bi trebala biti u nedjelju u 19.30 u Bijelom salonu na Poljudu. Navijači će Raketu moći pozdraviti u četvrtak, kad Hajduk igra prvu službenu utakmicu sezone protiv HB Torshavna s Farskih Otoka. Ivan će imati pravo nastupa u toj utakmici ako ga klub poželi registrirati jer može prijaviti dvojicu novih igrača do 24 sata prije utakmice.

Karijera Ivana Rakitića

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske
LJETNI MERCATO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

Prijelazni rok u HNL-u traje do 5. rujna. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena