Obavijesti

Sport

Komentari 10

Debitirali u Ligi prvaka, a došlo ih gledati manje od 9000 ljudi!

Debitirali u Ligi prvaka, a došlo ih gledati manje od 9000 ljudi!
4

Druga najmanja posjeta u drugom kolu Lige prvaka jest ona na Maksimiru na utakmici Dinama i Monaca (2-2) na koju je došlo 12.462 gledatelja. Međutim, to je već dublja priča u odnosu na Gironu koja je lani bila hit

VIDEO

Srijeda 2. listopada 2024. ostat će upamćena po brojnim sjajnim utakmicama u drugom kolu Lige prvaka, ali i po trivijalnom podatku koji se tiče posjećenosti.  Naime, Gironu je u debitanskom nastupu u Ligi prvaka došlo gledati 8752 gledatelja na stadion kapaciteta 14.624. Samo po sebi to ne bi bilo problematično da klubu iz Katalonije ovo nije debitanski nastup kod kuće u Ligi prvaka?! Drugim riječima, Girona je u prvom domaćem nastupu među elitom popunila 60 posto kapaciteta stadiona. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Novi dinamovac oduševio protiv Monaca! Tukli su ga, krpali, a spasio je i čisti gol iz mreže... 01:07

Za usporedbu, Brest je kao drugog debitanta ove sezone u 1. kolu došlo gledati 14.518 gledatelja protiv Sturm Graza

Champions League - Brest v SK Sturm Graz

Druga najmanja posjeta u drugom kolu Lige prvaka jest ona na Maksimiru na utakmici Dinama i Monaca (2-2) na koji je došlo 12.462 gledatelja, ali to je već dublja priča. 

Kao prvo, istočna tribina je na Maksimiru zatvorena još od potresa u Zagrebu, dok južna tribina (oko 4.000 mjesta) pripada gostujućim navijačima. Također, padala je jaka kiša, a maksimirski stadion nije baš ogledni primjer komfora i udobnosti što su primijetili i novinari iz Monaca kojima nije bilo lako objasniti zašto press-loža prokišnjava, zašto na istočnoj tribini nema gledatelja i zašto se Liga prvaka igra na ovakvom stadionu. 

Zagreb: Navijači na tribinama slave vodstvo Dinamo nad Monacom

Čak je na utakmicu Šahtara protiv Atalante, koja se igrala u Gelsenkirchenu (u Njemačkoj) došlo 21.636 gledatelja. Na svim ostalim stadionima u 2. kolu skupilo se najmanje po 20.000 gledatelja. Osim na Gironi i Dinamu.

Da se kratko vratim na Gironu, razlozi za tako malu posjetu vjerojatno leže i u potezima koje je klub ljetos napravio. Naime, Girona je prošle sezone oduševila nogometni svijet igrama u La Ligi, u kojoj su se dugo držali na samom vrhu zajedno s Real Madridom. Na kraju su pali na treće mjesto, ali izborili Ligu prvaka, a ljetos je uslijedio egzodus momčadi.

Champions League - Girona v Feyenoord

Otišli su Artem Dovbyk, Aleix Garcia, Pau Victor, Eric Garcia, Pablo Torre, Yan Couto, Savinho... Praktički svi ključni i najbolji igrači napustili su katalonski klub, a zamjene zasad nisu opravdale očekivanja. Girona je u prvenstvo krenula sa samo dvije pobjede u osam utakmica i trenutačno je 12. momčad La Lige s devet bodova u osam kola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Dinamo - Monaco 2-2: Greške koštale 'modre' velike pobjede, Francuzi iščupali bod u Zagrebu
BOD GORKOG OKUSA

Dinamo - Monaco 2-2: Greške koštale 'modre' velike pobjede, Francuzi iščupali bod u Zagrebu

DINAMO - MONACO 2-2: Sučić (45+3') je u stilu velikog golgetera doveo 'modre' u vodstvo, Baturina (66') je zabio još jedan sjajan gol, ali je sjajan posao 'modrih' pao u vodu u zadnjih 15 minuta utakmice
VIDEO Mislite da nije bio penal za Dinamo na Bruni Petkoviću? Pogledajte start iz drugog kuta
VUKU SE REPOVI

VIDEO Mislite da nije bio penal za Dinamo na Bruni Petkoviću? Pogledajte start iz drugog kuta

Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti, rekao je Josip Mišić o spornoj situaciji nakon utakmice Dinama i Monaca. Proklizala je noga gostujućeg igrača, a njemački sudac tu je vidio - faul u napadu!?