Obavijesti

Sport

Komentari 1

Debakl Tabaka u Moskvi, Real i Olympiacos do drugih pobjeda

Debakl Tabaka u Moskvi, Real i Olympiacos do drugih pobjeda
1

Košarkaši moskovskog CSKA-a poveli su s 2-0 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige protiv Caje Laboral. U drugoj utakmici na domaćem parketu Moskovljani su slavili s 90-68

VIDEO

Korak do plasmana na završni turnir Eurolige stigli su košarkaši Olympiacosa i Real Madrida. Obje momčadi vode s 2-0 u četvrtfinalnim serijama, Grci protiv Efesa, a Španjolci protiv Maccabija…

Aktualni europski prvak Olympiacos pred svojim je navijačima uvjerljivo pobijedio Efes sa 71-53. Turski se klub držao samo u prvoj četvrtini koju je riješio u svoju korist sa 16-14. No, momčad iz Pireja je u drugoj dionici zavladala parketom, slavila u tom dijelu igre s 21-10 i povratka za Efes više nije bilo. Štoviše, u drugom je poluvremenu prednost domaćih rasla sve do konačnih plus 18.

Vassilis Spanoulis je bio prvo ime Olympiacosa s 15 koševa, četiri skoka i osam asistencija. Kod gostiju je najbolji s 13 poena i 14 skokova bio Kerem Gonlum, a naš Stanko Barać je za 23 i pol minute ubilježio devet koševa (dvice 4-10, slobodna bacanja 1-2), pet skokova i asistenciju.

Real Madrid je na svome parketu nadigrao Maccabi sa 75-63. Izraelski se div držao bolje nego u prvoj utakmici kada je izgubio s 26 koševa razlike (79-53), ali ni u petak nije bio ni blizu pobjedi.

Sjajni Sergio Llull je s 26 koševa (šest trica) prednjačio u dresu ''kraljevskog kluba'', dok je hrvatski reprezentativac Dontaye Draper proveo na parketu samo 29 sekundi i upisao jedan neuspješni pokušaj za tricu. David Logan je s 19 poena bio najefikasniji kod gostiju za koje je šest minuta odigrao i naš Darko Planinić. Ubacio je dva koša (šut iz igre 1-1, slobodna bacanja 0-2) i dodao jedan skok.

Efes i Maccabi će biti domaćini trećih i eventualnih četvrtih utakmica, dok će se moguće pete ponovno igrati u Pireju i Madridu. 

Tabak napustio Moskvu s debaklom

Košarkaši moskovskog CSKA-a poveli su s 2-0 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige protiv Caje Laboral. U drugoj utakmici na domaćem parketu Moskovljani su slavili s 90-68…

Podsjetimo, dva dana ranije CSKA je svladao Baske s 89-78 i sada mirno putuje u Vitoriju gdje će sljedeći tjedan loviti treću pobjedu i polufinale. Ne uspije li mu to u iduće dvije utakmice, odlučujuću petu će ponovno igrati pred svojim navijačima.

Gostujući košarkaši, koje vodi hrvatski stručnjak Žan Tabak, odlično su otvorili dvoboj u ruskoj prijestolnici. U prvoj su četvrtini u jednom trenutku imali devet koševa prednosti (21-12), a tu su dionicu zaključili s vodstvom 26-20. No, u nastavku su im kola polako krenula nizbrdo.

CSKA je u drugoj četvrtini serijom 15-2 došao s 27-31 na 42-33. Konačni se slom Baska dogodio u trećoj dionici kada su Moskovljani novom serijom 16-2 pobjegli na 63-43. Priči je tu bio kraj, Tabakovi su se košarkaši predali i na kraju s teškim porazom napuštaju Moskvu.

Domaće su sa po 16 poena predvodili Saša Kaun, Zoran Erceg i Nenad Krstić, dok je kod Caje Laboral najbolji bio Maciej Lampe s 19 koševa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne