Obavijesti

Sport

Komentari 0

Danas počinje juniorsko SP u rukometu, a odmah na početku veliki derbi protiv Francuske

Danas počinje juniorsko SP u rukometu, a odmah na početku veliki derbi protiv Francuske

Hrvatska nakon razočarenja na prošlom Europskom prvenstvu želi isprati gorak okus iz usta, a izbornik Andrija Nikolić ima u rukama generaciju koju mnogi smatraju favoritima

VIDEO

Hrvatsku mušku juniorsku reprezentaciju danas čeka prva utakmica Svjetskog prvenstva. Njemačka dvorana "Getec Arena" od 19:30 ugostit će hrvatske i francuske rukometaše. Izbornik Andrija Nikolić odveo je reprezentaciju u Magdeburg, gdje Hrvatska igra susrete prvog krugaNa popisu se našlo 18 igrača koje je imao na raspolaganju u posljednjoj fazi priprema u Prelogu.

Tijekom završnih priprema, reprezentacija je odigrala dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije i slavila je u obje. Prvu na Rogli 35-32, a drugu dva dana kasnije u Prelogu 34-26. Razlog je to za dobar optimizam prije nastupa u Njemačkoj, jer Slovenija ima sjajnu juniorsku ekipu. Inače, manjih dvojbi bilo je oko nastupa Matije Cara, ali je magnetska rezonancija pokazala da je s njegovom ozljedom sve u redu, tako da će izbornik imati na raspolaganju sve što Hrvatska ovoga trenutka ima u toj generaciji.

- Jako sam zadovoljan kako smo odigrali te prijateljske susrete. Mislim da je forma dobra i da spremni dočekujemo Svjetsko prvenstvo. Jako puno pažnje posvetili smo obrani jer smo svjesni da bez nje nema pravog uspjeha. Naravno da smo analizirali sve naše suparnike, ali najveću pozornost posvetili smo tom prvom susretu s Francuskom koji može biti ključ uspjeha u Njemačkoj. Vjerujem da ih možemo dobiti. Budući da iz svake skupine prolaze po dvije najbolje  reprezentacije, najprije to moramo osigurati. Nakon toga se spajamo sa skupinom B. Tu bi trebali dalje proći Njemačka i Tunis. Znam da sa svima možemo igrati i nadati se dobrom rezultatu - rekao je izbornik Andrija Nikolić za HRS. 

Napravili smo sve što smo trebali

Juniorskoj reprezentaciji će pomoći i Dominik Kuzmanović koji je kapetan ove generacije. Sada već vratar "velikih kauboja" za 24 sata najavio je Svjetsko prvenstvo.

- Evo dočekali smo i početak prvenstva. Otvaramo odmah s Francuzima, pa možemo reći da nam je to najvažnija utakmica u grupi jer može puno toga odrediti za nastavak prvenstva. U grupi smo još s Poljacima koji su nas prošle godine pobijedili, a i vidjeli smo ih na kvalifikacijama u prvom mjesec. Dobra su momčad s kojom također neće biti lagano igrati. SAD je nepoznanica, ali vidjeti ćemo ih još. S njima igramo tek treću utakmicu. Atmosfera je odlična kao i uvijek, sigurni smo u sebe i napravili smo sve što smo trebali, ali tek sada ide glavni dio kojeg svi iščekujemo.

- Na otvaranju svjetskog prvenstva igramo protiv Francuske. Ekipe je to koja u oba pravca igra kvalitetno. Analizirali smo ih i vjerujemo u našu pobjedu. Prva utakmica na prvenstvu je uvijek najvažnija da probijemo led. Bitno je da se iz utakmice u utakmicu dižemo i dolazimo korak bliže medalji.- rekao je lijevi vanjski reprezentacije Patrik Hršak za 24 sata.

Hrvatska dakle danas od 19:30 igra s Francuzima, zatim dva dana kasnije s Poljskom, dan kasnije protiv SAD-a. Utakmice možete pratiti na YouTube kanalu IHF Competitions. Izbornik Andrija Nikolić u pohod na medalju kreće sa sljedećim igračima:

  • MISLAV TURČIĆ – RK GORICA
  • MATEJ MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
  • DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
  • ROK MALIN – HRK GORICA
  • IVAN BARBIĆ – RK DUBRAVA
  • MARIN BOŽIČEVIĆ – RK SPAČVA VINKOVCI
  • MATIJA CAR – RK POREČ
  • PATRIK HRŠAK – MRK SESVETE
  • DAVID ŠTRKOVIĆ – MRK SESVETE
  • NOA ZUBAC – KS KIELCE
  • JAKOV DUJIĆ – HRK GORICA
  • MATEJ VULETA – BUDAI FARKASOK KKUK
  • PETAR LULIĆ – RK BJELOVAR
  • MATEJ KOMLJENOVIĆ – RK DUBRAVA
  • ZLATKO RAUŽAN – MRK SESVETE
  • MARIN LISAC – RK DUBRAVA
  • TIN ŠESTAK – GRK VARAŽDIN 1930
  • JAN KOVAČEC – RK MARIBOR BRANIK
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne