Danas na Euru: Francuzi čekaju Mbappea, Poljaci sanjaju Lewu, a Slovaci žele u osminu finala | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Danas na Euru: Francuzi čekaju Mbappea, Poljaci sanjaju Lewu, a Slovaci žele u osminu finala

Danas na Euru: Francuzi čekaju Mbappea, Poljaci sanjaju Lewu, a Slovaci žele u osminu finala

Drugo kolo se zahuktalo na Euru. Danas nas čeka utakmica Slovačke i Ukrajine u 15 sati, Poljska i Austrija u 18 sati te za kraj večeri, derbi Nizozemske i Francuske u 21 sat

VIDEO

Kraj radnog tjedna donosi nam nove tri utakmice na Euru u Njemačkoj. Slovaci u 15 sati u  Düsseldorfu dočekuju Ukrajinu nakon 'skalpa' protiv Belgije, a u 18 sati igraju dvije poražene ekipe iz prvog kola, Poljska i Ukrajina. Posljednji susret večeri donosi nam derbi bivših europskih prvaka, Francuske i Nizozemske s početkom u 21 sat.

Slovačka - Ukrajina (15.00)

Obje ekipe ulaze u ovaj susret nakon dva iznenađujuća rezultata u prvom kolu. Slovaci su s 1-0 savladali Belgiju, a jedini gol je zabio Schranz u 7. minuti. Bio je to i susret u kojem je VAR Belgiji opravdano poništio dva gola, a uz to su se njihovi napadači propisno ispromašivali. 

- Dirljivo je bilo vidjeti veliki broj naših navijača. Bilo je i puno djece i žena. Divno je bilo vidjeti njihove osmijehe na licima. Ovom pobjedom nam se otvara velika prilika za prolaz dalje, ali neće biti lako. Iduće dvije utakmice također će biti teške. Trudit ćemo se svim snagama - rekao je nakon utakmice izbornik Francesco Calzona (55).

S druge strane, Ukrajinci dolaze na susret nakon debakla protiv Rumunja. Ukrajinci su usred Münchena pali s 3-0, a jedino što će zapamtiti s te utakmice je 66% posjeda lopte u nogama. Dovbyk, Mudryk i društvo priliku za iskupljenje traže protiv Slovačke.

Euro 2024 - Romania v Ukraine

- Imali smo posjed lopte, ali nismo uspijevali kreirati prilike. Nitko nije očekivao ovakav rezultat. Rumunjska je odlična momčad koja zna igrati i to je danas pokazala. Sada nas očekuje vrlo važna utakmica protiv Slovačke. Moramo obaviti ozbiljne razgovore unutar momčadi i pripremiti se za sljedeću utakmicu - izjavio je šokirani Sergej Rebrov (50) nakon utakmice.

Poljska - Austrija (18.00)

Dvije nule stoje na kontu obje ekipe uoči utakmice u Berlinu. Poljaci su nesretno 'pali' protiv Nizozemske, nakon što su poveli golom Bukse u 16. minuti. Za preokret su zabili Gakpo u 29. i Weghorst u 83. minuti. Ipak, Nizozemci su se morali pošteno namučiti protiv žilave i tvrde Poljske koja je igrala bez Roberta Lewandowskog (35) i Arkadiusza Milika (30) zbog ozljede. Postoji mogućnost da će se prekaljeni napadač Barcelone vratiti za ovu utakmicu.

Euro 2024 - Poland v Netherlands

Austrijanci su s minimalnih 1-0 izgubili od Francuske, a koban je bio Woberov autogol u 38. minuti. Imali su Austrijanci veći posjed nego Francuzi (51-49), jednak broj udaraca u okvir (3-3), ali bez konkretne završnice. 

- Postoje stvari koje možemo učiniti bolje jer nismo igrali do svojih granica. U redu je izgubiti protiv ovakvog protivnika, ali imamo još dvije utakmice u grupi i protiv Poljske idemo opet jako - rekao je prije utakmice veznjak Konrad Laimer (27).

Nizozemska - Francuska (21.00)

Mbappé će igrati, Mbappé neće igrati... I dalje se ne zna hoće li najveća francuska zvijezda i novi napadač Real Madrida nastupiti protiv Nizozemske. Kylian Mbappé (25) je slomio nos u 90. minuti protiv Austrije, a njegov nastup je sada pod znakom upitnika. Odbio je otići na operaciju jer bi tako morao propustiti cijelo prvenstvo. Na posljednjem je treningu izašao i s maskom koju će koristiti na ovom Europskom prvenstvu, ali ona neće moći biti u boji Francuske.

Euro 2024 - France Training

Obje momčadi ulaze s maksimalna tri boda u ovaj susret. Možemo reći, teško izborena tri boda jer su se obje ekipe namučile protiv Austrije, odnosno Poljske.

- Željeli smo dobro započeti turnir protiv sjajne Austrije i možemo biti zadovoljni s tri boda. Karakter je snaga francuske reprezentacije. Svi se dobro slažemo i radimo jedni za druge na terenu - izjavio je Marcus Thuram (26).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga