Obavijesti

Sport

Komentari 9

Dan velikih derbija, repriza finala SP-a u Varaždinu

Dan velikih derbija, repriza finala SP-a u Varaždinu
1

Peto kolo Svjetskog prvenstva donosi pregršt zanimljivih susreta. O pobjednicima skupina odlučivati će se u svim skupinama prvoga kruga

VIDEO

Posljednjeg dana prvog dijela Svjetskog rukometnog prvenstva igra se nekoliko zanimljivih utakmica. Derbi dana je susret svjetskog prvaka i doprvaka, Njemačke i Poljske.

SKUPINA A:
Osječku skupinu otvorit će prvi derbi dana. No bit će to derbi začelja u kojem će Australija i Argentina igrati za prve bodove na prvenstvu. Iako niti jedni još nisu okusili prve bodove, laganu prednost dajemo reprezentaciji Argentine.
Odmah nakon toga slijedi utakmica u kojoj će Slovačka i Rumunjska izravno odlučiti o trećem putniku u drugi krug. Čvrsta utakmica u kojoj će se bolje snaći iskusniji Rumunji i pobijediti. Za dva boda u drugome krugu zadnju utakmicu će igrati Francuska i Mađarska. Konačno pravi izazov za Francuze koji će teže nego do sada upisati dva boda.

SKUPINA B:
U našoj skupini Kuvajt i Kuba će se boriti za prve bodove na prvenstvu. Kuvajt je bolji i nosi pobjedu posljednjeg dana u Spaladium Areni.
Posljedni dan će biti vatren za Španjolsku. Izgubili su sve što su morali pobijediti i sada im čak prijeti neulazak u drugi krug. Ipak, utakmicu protiv Južne Koreje će dobiti. Koreja nije kvalitetna kao Švedska i Hrvatska pa će 'furija' bar malo zaliječiti rane pobjedom protiv Koreje.
Derbi splitskog dana igraju Hrvatska i Švedska. Borba je to za prvo mjesto. I jedni i drugi dolazimo sa stopostotnim učinkom pa je ovo borba za dva boda u drugom krugu. Šveđani su dobri, ali ne toliko da pobjede Hrvatsku. Nova pobjeda Hrvatske.

SKUPINA C:
Makedonija je izgubila 10 razlike od Njemačke, no što je još gore ostali su bez najboljeg strijelca turnira Kirila Lazarova. Bez Kire protiv Rusije nemaju šanse.
Derbi dana svakako je utakmica između Poljske i Njemačke, repriza finala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Poljska će biti 'nabrijana' i pobjedom u Varaždinu htjet će vratiti Nijemcima za poraz u finalu. Ipak, Nijemci su u boljoj formi i pobijedit će Poljsku.
Tunis je bolji od Alžira i pobijedit će ih bez problema.

SKUPINA D:
Srbija će protiv Saudijske Arabije pobjedom samo potvrditi prolazak u drugi krug.
Druga utakmica je ona između Egipta i Brazila. Iako je Brazil iznenadio Saudijce i Srbiju, Egipat neće dozvoliti isti scenarij i pobijedit će južnoamerikance.
Skandinavski derbi igraju Danska i Norveška. Utakmica je to i za prvo mjesto u kojoj će se po običaju bolje snaći Danska. Forma im raste, a imaju i kvalitetnije igrače i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!